adscode
adscode

Laboratuvarda din eğitimi

MEB’in önüne mescitten sonra din laboratuvarı önerisi.

Laboratuvarda din eğitimi
Eğitim
Tüm liselere mescit açılmasının önünü açan Milli Eğitim Bakanlığı’nın önüne din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden yeni bir teklif geldi. Düzce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zümre başkanları, bakanlık desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile okullarında “din laboratuvarı” açılmasını istedi. Din öğretmenleri din laboratuvarının din öğretimi için sadece imam hatip liseler için değil, düz liseler için de bir“ihtiyaç” olduğunu dile getirdi. Önerinin, eğitim politikalarına yön veren, aralık ayı başında toplanacak Milli Eğitim Şûrası öncesinde “ilk kez” dile getirilmesi dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı, eylül ayında Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde düzenleme yapmış, “Hizmet odaları” başlığı altında “Okullarda ibadet ihtiyacı için doğal aydınlatmalı uygun mekân ayrılır” düzenlemesi yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, düzenleme ile ilgili soru karşısında, birçok okulda öğretmenlerin ve isteyen öğrencilerin ibadet etmeleri için ayrılan yerler bulunduğunu, ancak bunların genellikle bodrum katlarında uygunsuz yerlerde olduğunu söylemiş, “Onu netleştirmek için yönetmeliğimizde gün ışığı alabilir yerlerde bunların açılması gerektiğini vurguladık. İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek” demişti. “İbadet ihtiyacı için mekân ayrılır” ifadesi ile mescidin zorunlu olup olmadığı sorusuna ise Avcı, “İbadet etmek zorunlu değil” yanıtını verdi.

Şûra öncesi kritik zümre toplantıları

4 yılda bir ilgili tüm tarafları toplayarak eğitim politikasına yön vermek için Milli Eğitim Şûrası toplayan Milli Eğitim Bakanlığı, 19. Milli Eğitim Şûrası’nın 2-6 Aralık tarihlerinde toplanmasına karar verdi. Tüm il milli eğitim müdürlüklerinde şûra için hazırlık çalıştayları yapılırken, her eğitim-öğretim döneminin başında yapılan zümre öğretmenler kurulu toplantıları ve bu toplantılarda bakanlığa gönderilmek üzere alınan kararlar da şûra açısından önem kazandı.

Düzce’den MEB’e öneri

Düzce’de de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri “sene başı zümre başkanları toplantısı” için toplandı. Toplantıda il çapındaki imam hatip liseleri ve temel eğitim liselerinin din kültürü ahlak bilgisi öğretmenleri yer aldı. Toplantı tutanaklarına göre, din öğretmenleri, “Okullarında din dersliğine ihtiyaç olduğu, laboratuvarın oluşturulmasının din öğretimi için gerekli olduğu, bunun için okul müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile din laboratuvarı oluşturulması gerektiğini” ifade etti. Düzce ili içinde din laboratuvarı “ihtiyacının” sadece imam hatip liseleri için değil, temel eğitim veren liseler için de dile getirilmesi dikkat çekti. Öğretmenler, din laboratuvarı için “Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işbirliği yapması gerektiğini” vurguladı.
Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)