adscode
adscode

LC Waikiki ve Yıldız Teknik Üniversitesi Ortaklığıyla Eğitimen Yetişecek

LC Waikiki ve Yıldız Teknik Üniversitesi sektörün eğitmenlerini yetiştirmek için el ele verdi.

LC Waikiki ve Yıldız Teknik Üniversitesi Ortaklığıyla Eğitimen Yetişecek
Üniversite
Moda perakende sektörünün kalifiye personel açığını kapatmak amacıyla kurulan LC Waikiki Kurumsal Akademi, Türkiye’nin en önemli teknik üniversiteleri arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile moda perakende sektörünün eğitmenlerini yetiştirmek üzere işbirliğine imza attı. LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Tandar ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in katıldığı “İşbirliği Protokolü İmza Töreni” 28 Mart’ta Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Sektörün eğitmenleri yetişecek
İki kurum arasında imzalanan protokol çerçevesinde, LC Waikiki Akademi’de görev yapan öğretim tasarımcıları ile eğitim ve gelişim faaliyetlerinde rol alan tüm iç eğitmenler, Öğretim Tasarımı üzerine yapılandırılmış kapsamlı bir gelişim programına tâbi olacaklar. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin tecrübeli akademisyen kadrosu tarafından LC Waikiki’ye özel hazırlanan “Öğretim Tasarımı Gelişim Programı” ile katılımcıların, öğretimde bireysel farklılıklar, eğitimde program geliştirme, yetişkin eğitimi, öğretim tasarımı yöntem ve teknikleri, ölçme ve değerlendirme konularında uzman olarak yetiştirilmeleri hedefleniyor.
LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Tandar, amaçlarının sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da moda perakende sektörünün lider şirketleri arasında yer almak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sektörümüz için donanımlı personel yetiştirmek öncelikle yetkin bir kadronun işidir. Biz LC Waikiki olarak sektöre yön verecek bu kadroları oluşturmaya ve onlara sektörün ihtiyaç duyduğu her türlü mesleki bilgi ve beceriyi kazandırmaya adayız. YTÜ ile olan işbirliğimiz bu kadronun yetiştirilmesinde ve geliştirilmesinde özel sektör tecrübesi kadar akademik bilgiye de önem verdiğimizin göstergesidir. Yıldız Teknik Üniversitesi ile sektörün ihtiyacı olan uzman kadroyu yetiştirmek için Öğretim Tasarımı Programı’nın yanı sıra yüksek lisans programları alanında da işbirliğimizi sürdüreceğiz. “
YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, disiplinler arası yaklaşımın giderek önem kazandığı dünyada, üniversitelerin varlığını sürdürdüğü toplumdan ve çevreden bağımsız ilerleyebilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “İşletme ve sanayilerle sürekli işbirliği içinde olmak Yıldız Teknik Üniversitesi’nin öncelikli amaçları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda da LC Waikiki gibi kurumsal ve sektörde öncü bir marka ile eğitim işbirliği içinde olmaktan son derece mutluyuz.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)