adscode
adscode

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Rektörü: Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen

Kuruluş tarihi: 1990

Bulunduğu il: Lefke - KKTC

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Dr. Fazıl Küçük Eğitim, Fen Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Bilimleri, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri olmak üzere 10 fakültesi, 1 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 3 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 11.000

Akademik personel sayısı: 494

Burs olanakları: ÖYSM, Tercih Sırası, Akademik Başarı, Teşvik, Özel Paket, Öğretmen Çocukları, Şehit ve Malul Gazi Çocukları, Spor-Kültür ve Sanat, Okul Birincilerine, TSK ve Emniyet Mensuplarına Yönelik, Özel Yetenek, DGS bursları veriliyor, Kardeş ve Eş İndirimi yapılıyor. Tercih bursları kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri fakülteleri, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bölümler ile Bilgisayar, Yazılım, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerini ilk sırada tercih edip yerleşenlere yüzde 75, diğer tüm bölümleri ilk sırada tercih edip yerleşenlere ise yüzde 50 ayrıca ikinci veya üçüncü sırada tercih edip yerleşenlere yüzde 25 tercih bursu sağlanmakta.

Yurt olanakları: TC KYK, kampüs yurtları, kampüse yürüme mesafesinde bulunan özel yurtlar bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 45 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: İngiltere’nin devlet üniversitesi olan University of Bradford ve Salford ile çift diploma protokol anlaşması var. İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik fakültelerini kapsayan protokole göre belirlenmiş bölümlerde, 3+1 veya 2+2 ile Lefke, Bradford ve Salford’da eğitim gören öğrenciler, hem Lefke Avrupa Üniversitesi hem de University of Braford ve Salford’dan çift diploma alma hakkına sahipler.

Öğrenim ücretleri: Diş Hekimliği Fakültesi: 36,000 TL, Hukuk Fakültesi: 23,900 TL, lisans programları, 17,900 TL ile 19,900 TL; önlisans programları, 15,400 TL ile 19,900 TL aralığında değişiyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), 1989’da Kıbrıs Bilim Vakfı tarafından kurulan ve 1990’da faaliyete geçen bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin tüm programları YÖK tarafından tanınmakta. Alanında uzman güçlü akademik kadro, koşulsuz burs olanakları, ekonomik eğitim ücretleri, kaliteli ve çağdaş eğitim anlayışı, kampüs içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından işletilen yurtlar, doğal çevresi ve öğrenci kulüpleri ile sosyal faaliyetler, uluslararası prestijli üniversitelerle işbirliği anlaşmaları, 74 farklı ülkeden gelen öğrencisi, 45 öğrenci kulübü, güvenli kampüs yaşamı.

İletişim bilgisi:   www.eul.edu.tr

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)