adscode
adscode

LGS 2023'de okul puanları yükselecek!

"LGS'de netlerin yükselmesi okul puanlarının yükselmesine ve belirli puan aralıklarında yığılmalara neden olacak."

LGS 2023'de okul puanları yükselecek!
LGS
Güncelleme : 06-Jun-23 16:53

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, LGS'yi değerlendirdi: "2023 LGS'yi son yılların en kolay sınavı olarak değerlendirmemiz mümkündür. Genel anlamda öğrencileri zorlayacak soru sayısı oldukça az görülüyor. Ancak LGS bir sıralama sınavı olduğundan sorular zor ya da kolay olması sonucu değiştirmiyor. Önemli olan kaç net yapıldığı değil, öğrencinin yaptığı netlerle kaçıncı sıraya girebildiğidir. Netlerin yükselmesi okul puanlarının yükselmesine ve belirli puan aralıklarında yığılmalara neden olacaktır. Tam yapan öğrenci sayısı geçen yıllara göre daha yüksek olacaktır."

Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz ve Bölüm Başkanlarının Değerlendirmeleri şöyle:
TÜRKÇE
Türkçe soruları geçen yıllara göre daha kolay hazırlanmış. Sınav soruları önceki yıllardan farklı olarak sadece edebi metinlerden seçilmiş. Önceki yıllarda bilimsel metinlerde seçilerek disiplinler arası eğitime vurgu yapılıyordu. Dilbilgisi, yazım ve noktalamadan sadece birer soru sorulmuş. Öğrencileri zorlayabilecek dört soru A kitapçığına göre 2.,3., 6. ve 12. sorulardır. Bu sorular cümlede anlam sorusu olmakla birlikte karşılaştırma, değerlendirme ve farklı düşünme becerisi gerektirmektedir.

İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
Geçen yıllar ki sınavlara benzer nitelikte bir sınav hazırlanmış. Orta güçlükte. Okuduğunu anlamaya yönelik sorulardan oluşuyor. Soru dağılımı birinci dönem işlenmiş konulara neredeyse eşit şekilde yapılmış. Soru ve konu dağılımları 2020 LGS'ye benzer nitelikte.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden 4 soru öğrencileri zorlayacak nitelikte. A kitapçığı 2, 3, 5 ve 10. sorular. Öğrencilerin bu soruları çözebilmeleri için anlam bilgisiyle birlikte kavram bilgisine de hakim olmalarını gerektiriyor.

İNGİLİZCE
İngilizce soruları geçen yıllara göre daha kolay hazırlanmış. Daha önceki yıllarda görsel okuma ya da çıkarım gerektiren sorular soruluyordu. Bu sene neredeyse tüm sorular okuduğunu anlama üzerine sorulmuş. A kitapçığı 4.,8. ve 10. sorular biraz daha dikkat ve analiz gerektiriyor.

MATEMATİK
MEB kazanımlarına uygun bir sınav hazırlanmış. Müfredat dışı bir soru yok. Soru dağılımı beklendiği gibi olmuş. Sürpriz yok. Öğrenciler, genel olarak matematik sorularında zorlanırdı ama bu yıl sınavın daha kolay geldiği görülüyor. A kitapçığına göre 19. ve 20. sorular zorlayıcı ve eleyici sorular olarak görülebilir. Bu seneki sınavda kolay soru sayısı geçmiş yıllara göre daha fazlaydı, bu sebeple bu yıl matematik doğru ortalamasının Türkiye genelinde önceki yıllara göre daha fazla olacağını düşünüyoruz.

FEN BİLİMLERİ

Sınav genel olarak kolay ve orta seviyede sorulardan oluşuyor. Uzun paragraf ve deney soruları diğer yıllara göre daha az sorulmuş. Soru dağılımı 2020 LGS soru dağılımıyla
birebir aynı olmuş. Sorularda çok fazla eleyici ve çeldirici yüksek soru konulmamış. A kitapçığına göre 11. soru en eleyici hususlardan biri olacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)