adscode
adscode

LGS, üniversite adaylarını bile terletti

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda çıkan matematik sorularıyla ilgili tartışmalar sürüyor

LGS, üniversite adaylarını bile terletti
LGS
Güncelleme : 16-Jun-21 13:15

Öğrenciler, matematik sorularının zorluğundan şikâyetçi olmuşlardı. Uzmanlar da LGS matematik sorularının ÖSYM’nin yaptığı TYT ve ALES sorularına benzediğini belirterek 13 yaşındaki çocuklar için çok ağır olduğunu söylemişlerdi.  Öyle ki son dört yılın en zor sınavı olduğu kaydediliyor. 

 

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker, LGS sorularını üniversiteye giriş sınavlarına katılacak öğrencilere yöneltti. Öğrenciler, soruları çözerken adeta ter döktüler. Kimi soruları yapamadı, arkadaşından yardım istedi kimi de ‘YKS’de çıkacak zorlukta’ yorumunda bulundu. Görüşler şöyle: 

Furkan Kılıçarslan: Bazı soruları 8. sınıfa giden öğrencilerin tam olarak anlayabileceğini düşünmüyorum. Örneğin eğim sorusu. Genel anlamda zor bir sınav olmuş. 8. sınıf öğrencileri verilen sürede bunu yapamaz. YKS’de görsem zorlanacağım sorular.  

Anıl Elikçioğlu: Özellikle üçgen sorusunu zor buldum. YKS’de bu soru çıksa zorlanmayı geçtim hiç yapamazdım. O yüzden arkadaşıma sordum. 8. sınıflara bu kadar zor sorulması doğru değil. 

Taha Ünal: Uzun sorular olmuş, hepsini okumaya üşendim. Zor olması bir yandan iyi. Çünkü bu bir sıralama sınavı. İyi yapan kazanacak. Ama LGS’de soruların zor olması bize de zor gelir mi diye düşündürdü. 

Diğer görüşler ise şöyle:

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)