adscode
adscode

LGS’de Matematik belirleyici olacak!

Liselere girişte, görünen o ki, yarışın kaderini Matematik belirleyecek.

LGS’de Matematik belirleyici olacak!
Milliyet Diyalog
Liselere girişte, görünen o ki, yarışın kaderini Matematik belirleyecek. Öğrenciler, Sözel soruların yer aldığı sabahki ilk oturumdan güle oynaya çıktılar ama Fen ve Matematik sorularının yer aldığı ikinci oturumu zor bitirdiler.

Çünkü Fen soruları zorlayıcı ama Matematik soruları zor ötesiydi!

Full çekenler çıkmaz mı? Fazlasıyla çıkacaktır ama onlar kesinlikle sıradan öğrenciler değil, yıllardır özel takviye alan öğrenciler ya da çok seçkin öğrenciler olacaktır. Yıllardır TEOG’a göre hazırlanan öğrenciler, bu son dakika değişikliğinden fazlaca etkilendiler. Çünkü sorular TEOG’dan çok farklıydı!

Zor, çok işlem gerektiren ve ayrıca yoruma dayalı sorulardı. Öğrencilerin bocalaması ve sürenin yetmemesi, biraz da bu yüzdendi. Matematik’te hiç dokunulmamış soru sayısı artar ve Türkiye ortalaması diğer testlere göre çok düşük olursa hiç şaşırtıcı olmaz!

Sorular şaşırttı!

MEB’in yayınladığı örnek testler, dershanelerdeki deneme sınavları ve gazetelerde yayınlanan kazandıran sorularla, sınavdaki sorular arasında çok da bir benzerlik yoktu.

Bu yüzden Matematik’te olduğu gibi Fen’de de hayal kırıklığı yaşayan öğrenci sayısı çok fazlaydı.

Böylesi sınavlarda motive edici kolay soruların fazla, seçici soruların az olması gerekirdi ama toplam soru sayısı azaltıldığı için, görünen o ki, aynı puanda yığılmayı önlemenin yolu, Sayısal testleri olabildiğince zorlaştırmak olmuş!

Önceki yıllara göre daha zor ve seçici soruların fazla olmasına, MEB’in, sınava çok az başvuru olacak, onlar da zaten çok iyi öğrenciler olacak, varsayımından kaynaklandı, yorumunu getirsek, abartılı olmaz!

Türkçe sorularına gelince, öncelikle uzun metinli soru sayısı fazlaydı ama okuma alışkanlığı olan öğrencilere hiç zor gelmedi. Diğer Sözel testler de öğrenciyi zorlamadı ve muhtemelen Türkiye ortalamaları bir hayli yüksek çıkacak. Hafta içerisinde, önümüzü daha net görebileceğiz ve hangi puanda ne kadar yığılma var, hangi okullara ne kadar netle girilir sorularının cevabını verirken daha çok veriye sahip olabileceğiz. Bizi izlemeye devam edin...

Ve bu arada öğrencilere ve özellikle de velilerimize büyük geçmiş olsun diyor, tercih ve kayıt dönemi için sabır diliyoruz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)