adscode
adscode

LGS'de Okul Türüne Göre Tercih Dağılımı Nasıl Oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporuna en çok tercih edilen okullar fen liseleri oldu.

LGS'de Okul Türüne Göre Tercih Dağılımı Nasıl Oldu?
LGS

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçlarıyla beraber, sonuçlarla ilgili kapsamlı iki ayrı rapor da "http://www.meb.gov.tr/" internet adresinden ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.


Raporlarda, merkezi (sınavlı) ve yerel (sınavsız) yerleştirme süreci detaylı şekilde ele alındı.


Raporda merkezi sınav puanına göre yerleşen öğrencilerin okul türüne göre tercih dağılımı şöyle değerlendirildi:


2021 LGS kapsamında yapılan Merkezi Sınav sonucuna göre öğrenciler en fazla 10 okul tercihinde bulunabilmektedir. Öğrencilerin tercih eğilimlerini incelemek amacıyla okul türüne göre tercihlerinin dağılımı Grafik 1’de gösterilmiştir. Grafik 1’den görüldüğü üzere, 1. tercihinde Fen Lisesini tercih eden öğrencilerin oranı %41,7’dir. Fen Lisesinden sonra en fazla tercih edilen okul türlerinin sırasıyla Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğu görülmektedir. Merkezi Sınavla yerleşen öğrencilerin 2. ve 10. tercihleri arasındaki tercihlerin dağılımı incelendiğinde öğrencilerin tercihlerinin Anadolu Liselerinde yoğunlaştığı ve Fen Liselerine ilişkin tercih oranlarının
Anadolu Liselerinden düşük olduğu dikkat çekmektedir. Öğrencilerin yalnızca %10’u 1 tercih yapmış, yarısından fazlası ise (%56,2) en fazla 4 tercih yapmıştır.
Öğrencilerin yalnızca %8,3’ü 10 tercih hakkının tümünü kullanmıştır. 2019 ve 2020 yılındaki tercih dağılımı ile kıyaslandığında öğrencilerin yoğunlaştığı okul türlerinin benzerlik gösterdiği görülmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)