adscode
adscode

Lise Kayıtlarında Veliler Kumar Oynamaya Zorlanıyor!..

Liselerde yeni bir sınav dönemi başladı. Ama sanki kumar gibi. Bir yere gitmek için, önceki okuldan kaydınızı sildirmeniz gerekiyor. Peki siz gidinceye kadar, o kontenjan dolarsa ne olacak?..

Lise Kayıtlarında Veliler Kumar Oynamaya Zorlanıyor!..
Günün Yazısı
İçine girmeyen sınav sisteminde yaşanan riskleri anlayamaz.

MEB de bunu iyi bildiğinden velilerle istediği gibi oynuyor.

Bugün ortaya çıkan tablo şu:
 

Bugün tercihlerin ilk günü.

 Bir özel okula kayıt yaptirdigimizdan ilk tercih başvurusunu sistem gereği yapmadık. 

Bugün nakil tercih başvurusu için okuluna gittiğimizde,  Özel okullardan nakil tercihi yapmak isteyenlerin önce kayıtlarını sildirmesi gerektiğini  bu haliyle e-okul sisteminin tercih işlemine izin vermediği bilgisini verdiler.

İstanbul İl MEB müdürlüğünü aradığımda oradan öğrencinin sistemde pasif duruma getirilmesi gerektiğini bu durumda tercih yapılacağı bilgisini verdiler.

Buna karşılık okuldaki görevliler pasif duruma geldiğinde kaydınız silinir diyorlar. 

Hem mevcut okuldaki bursluluk durumunu kaybetmek istemiyoruz, hem de imkan olursa hedef gördüğümüz okullara nakil olmak istiyoruz.

Bu konuda bir bilgilendirme yapılması için konu ile ilgilenir misiniz.

Meb Özel okullar dairesi , Bilgi işlem dairesi, Orta öğretim müdürlüğü hepsi birbirine pasliyor.  Okullardaki görevliler bu konuda hiçbir şey yapamıyor.

Bu konuyu çözmesi gereken brom neresidir bu bilgiyi bile alamıyoruz. 


 

Saygılarımla 

İyi günler. 
 

Kumar gibi kayıt! 

Tercihlerde, kayıt alma şartının aranmaması gerekir

Kesin kayıt şansı doğmadığı sürece de kaydı almamak gerekir

Ya da son gün son dakikaya kadar bekleyip o şansı yakaladığınızda kaydı alıp, gelip, hemen kayıt  yaptıracaksınız, diğeri risk olur.

Sistemin çok daha şeffah olması gerekir yoksa velilere kumar oynatmış olurlar ki, bu da hiç doğru değil
 

Liselerde heyecanlı süreç  

Anadolu ve fen başta olmak üzere devlet liselerinde ilk yerleştirmede istediği okula yerleşemeyenler için ikinci bir umut olan nakil dönemi bugün başladı. 3 dönem halinde sürecek nakil döneminde öğrenciler her dönem için 3’er tercih hakkı var


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, sınavla öğrenci alan devlet liselerinde, nakil dönemi başladı. İlk yerleştirmede, 173 bin 83 öğrenci tercih yapmadı, 84 bin 336 öğrenci de tercihlerinden birine yerleşemedi. Toplam 257 bin 419 öğrencinin kaydının sistem tarafından otomatik olarak açık liseye yapıldığı tahmin ediliyordu. Ancak MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, 28 bini Anadolu liselerinde olmak üzere, aralarında imam hatip ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin olduğu devlet liselerinde yaklaşık 200 bin kontenjanın boş kaldığını kaydetti. Tekin’in verdiği bilgiye göre açık liseye kaydı yapılan öğrenci sayısı ise 84 bin. Nakil dönemi bu öğrenciler için ikinci bir şans olacak. Onların yanı sıra yerleştiği okuldan memnun olmayanlar ve özel okullara kayıt yaptıranlar da nakillerden yararlanabilecek. O nedenle nakil dönemi öğrenciler ve aileleri için çok heyecanlı geçecek. 

YEP üstünlüğü olacak

Liselerde nakiller 3 dönem halinde yapılacak. İlki bugün başlıyor, cuma günü sona eriyor; sonuçları ise 21 Ağustos’ta açıklanacak. Aynı gün ikinci nakil dönemi başlayacak ve 25 Ağustos’ta sona erecek. Sonuçlar 28 Ağustos’ta açıklandıktan sonra aynı tarihte üçüncü nakil dönemi başlayacak, 6 Eylül’de de sona erecek.  

Öğrencilerin her nakil döneminde 3’er tercih hakkı bulunuyor. Her tercih döneminde farklı okullar tercih edilebilecek. Okullarda boş kontenjan bulunması şartı aranmazken, öğrenci kendi puanından ya da yüzdelik diliminden yüksek puana ve yüzdelik dilimine sahip okulları da tercih edebilecek. Liselere yerleştirmelerde Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü dikkate alınacak. Yani açılan boş kontenjanlara puanı yüksek olandan başlayarak, kontenjanlar dolana kadar öğrenci yerleştirilecek. 

Açık liseliye bir şans 

Açık liseye yerleşen öğrencilerin talep etmeleri halinde, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül tarihlerinde, il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmeleri yapılacak. Öğrencilerin yine 3 tercih hakkı bulunacak ve yerleştirmeler YEP üstünlüğüne göre yapılacak.  

Son bir hatırlatma: “Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonunu işaretlediği halde, 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kayıt yaptırmayanların kayıtları da otomatik olarak açık liseye yapılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)