adscode
adscode

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN SINIRLARI AŞAN DAYANIŞMA

Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL), 2013 yılından bu yana Hindistan-Türkiye arasında kurduğu dayanışma köprüsü ile sınırları aşan bir dostluk örneği sergiliyor.

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN SINIRLARI AŞAN DAYANIŞMA
Eğitim
Hindistan merkezli MindVISA organizasyonu ile el ele veren ÜAL öğrencileri; hem Hindistan’a giderek hem de Hindistan’dan kardeşlerini Türkiye’de ağırlayarak birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor

Türkiye’nin en köklü okullarından Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL); 2013 yılından bu yana, Hindistan merkezli inovatif bir eğitim organizasyonu olan MindVISA ile örnek sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor. Farklı sosyo-ekonomik kesimden (zengin-yoksul, köylü-kentli, yerli-yabancı) gençleri bir araya getiren MindVISA ile el ele veren ÜAL, dört yıldır Hindistan ile Türkiye arasında güçlü bir dostluk ve dayanışma köprüsü kurarak, etkinlikler gerçekleştiriyor.

HİNDİSTAN’DAN LÜLEBURGAZ’A

Hindistan’a giderek birçok yardımlaşma etkinliğine imza atan ÜAL öğrencileri, bu yıl ise projeyi farklı bir boyuta taşıyarak, Hindistanlı kardeşlerini Türkiye’de misafir ettiler ve onlara Türk kültürünü tanıttılar. ÜAL öğrencileri, Hindistan’ın Edyanchavadi ve Lüleburgaz’ın Eskitaşlı köyünden öğrencileri, sosyal hizmet ve liderlik içeren çalışmalar yapmak üzere bir araya geldi.

Yaklaşık bir hafta süren program kapsamında; Hindistan’dan 6, Eskitaşlı köyünden 6, ÜAL’den ise 12 öğrenci, Lüleburgaz’da birlikte ağaç dikti, köy okulunun duvarlarını boyadı, müzik, dans, tiyatro, spor ve liderlik aktiviteleri gerçekleştirdiler. İngilizce yapılan program aynı anda Türkçeye ve Hindistanlı öğrencilerin ana dili olan Tamil diline tercüme edildi. Hindistan Başkonsolosu Azar. A. H. Khan da öğrencileri tebrik etmek için programın kapanış törenine katıldı.

KAFALARDAKİ SINIRLAR YIKILIYOR

ÜAL’nin, farklı kültür ve sosyo-ekonomik kesimden gençleri bir araya getiren bu öncü eğitim modelini Türkiye’de ilk uygulayan ilk okul olduğuna dikkat çeken ÜAL Direktörü Terrence Factor, “Öğrencilerimizin başarılı, global bireyler olması için Hindistan gibi hızla gelişmekte olan ülkelerin kültürünü ve ekonomisini tanıması çok önemli” dedi. MindVISA direktörü Bade Küçükoğlu da “Öğrencilerin genç yaşta sadece coğrafi sınırları değil kafalarındaki sınırları aşması onlara eşsiz bir deneyim sağlıyor, hayat görüşlerini genişletiyor” diye konuştu.

Proje kapsamında Hindistan’da tanıdıkları arkadaşlarına düzenli olarak Skype üzerinden İngilizce dersleri de veren ÜAL öğrencileri, Ağustos ayında ise Hindistan’a giderek yeni etkinliklere katılmaya hazırlanıyorlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)