adscode
adscode

Lise öğrencilerine drone eğitimi

Dronmarket İHA (İnsansız Hava Aracı) Pilot Eğitmeni ve Mekatronik mühendisi Furkan Yalçınkaya tarafından verilen ve 9 hafta süren MEB Drone Toplama Eğitimi’ne 44 lise öğrencisi katıldı.

Lise öğrencilerine drone eğitimi
Eğitim
Güncelleme : 03-Jun-22 11:12

Furkan Yalçınkaya; “Drone pilotluğu günümüzde yükselen mesleklerden biri haline geldi. Dronmarket açıldığından beri hem bireysel hem kurumsal şirketlerden hem de kamudan çok güzel bir ilgi ile karşılaşıyoruz. Belediyelerle çok sayıda iş birliklerimiz oldu ve olmaya devam edeceğinden eminiz” dedi.

Bugüne kadar 200’ü aşkın  kişiye eğitim verdiklerini söyleyen Yalçınkaya
 “Son dönemlerde lise ve üniversite öğrencileri drone sistemleri kurmak için için bizlere ulaşıyor. Biz de gençlere yönelik teknik konuları anlatmayı hızlandırdık. Son olarak Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde verdiğimiz drone toplama eğitimimiz de de öğrencilerin pratik uygulamalar geliştirilmesi için özellikle uygulamalı eğitimlerine yoğunluk verdik. Katılımcılarımıza oto pilot düzeneğini gösterdik.  Teorik eğitimler ile droneların çalışma mantığı üzerinde durduk. Drone aksamlarının birleştirilmesi nasıl yapılır, hangi motor ile hangi pervane kullanılmalı, doğru kumanda seçimi nasıl yapılır gibi teknik konuları anlattık” şeklinde konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)