adscode
adscode

Lise öğrencilerine üniversite öncesi gerçek bir deneyim

Çankaya Üniversitesi Ankara’da bir ilki hayata geçiriyor. Lise öğrencilerine yönelik yaz döneminde “Lise Yaz Okulu” açılıyor.

Lise öğrencilerine üniversite öncesi gerçek bir deneyim
Üniversite
‘Üniversitede hangi bölümü tercih etsem?’, ‘Mimarlık mı okusam mühendislik mi?’, ‘Üniversite ortamı acaba nasıl?’, ‘Yazın Ankara’dayım, zamanımı nasıl değerlendirmeliyim?’… Lise öğrencileri bu ve bunun gibi kafalarındaki birçok soruya Çankaya Üniversitesinin, Ankara’da ilk kez hayata geçireceği ‘Lise Yaz Okulu’ uygulaması ile yanıt bulabilecek, gelecekte yapmayı arzuladıkları meslekler hakkında bilgi sahibi olabilecek.

ONLINE BAŞVURU

Lise Yaz Okulu’na derslerini başarıyla tamamlamış 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri başvurabilecek. 24 Nisan’da başlayan başvurular, 12 Haziran’a kadar yazokulu.cankaya.edu.tr adresinden online yapılabilecek. Öğrenciler, 10 -21 Temmuz, 24 Temmuz - 4 Ağustos 2017 tarihleri arasında, Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Buket Akkoyunlu Koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Lise Yaz Okulu’nda “Mühendislik-Matematik”, “Mimarlık ve Tasarım”, “Sosyal ve İdari Bilimler” ders paketlerine katılabilecek, akademisyenlerle dersliklerde, laboratuvarlarda bir araya gelme olanağına sahip olarak, bölümler ve meslekler hakkında merak ettiği sorulara yanıt arayacaklar.

EĞLENİRKEN ÖĞRENECEK

Öğrenciler, alan derslerinin yanı sıra kariyer fırsatları, girişimcilik, liderlik gibi kişisel gelişimle ilgili alanlarda bilgi edinebilecek, masa tenisi, satranç, basketbol branşlarında spor yapma imkanına sahip olarak, hem öğrenecek hem eğlenecek.

“HEDEFİMİZ ÖNCÜ OLMAK”

Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, lise öğrencilerinin yaz döneminde Çankaya Üniversitesindeki yaşamın bir parçası olmasını amaçladıklarını belirterek, “lise öğrencilerimizin akademik olarak kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Üniversite hocalarıyla buluşan gençlerin alan derslerini dinlemelerini, seçmek istedikleri meslekle ilgili bilgileri doğrudan yerinde öğrenmelerini hedefliyoruz” dedi. Lise Yaz Okulu’nun Ankara’da ilk kez uygulandığını dile getiren Taş, öncü olmayı hedeflediklerini de vurguladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)