adscode
adscode

Lise tercihinde üniversiteye yerleştirme oranına dikkat!

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında liselere girişte kullanılacak Yerleştirme Esas Puanların (YEP) açıklanmasıyla öğrenciler ve aileler için tercih telaşı başladı.

Lise tercihinde üniversiteye yerleştirme oranına dikkat!
Eğitim
Uğur Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Öğretmeni Ferhan Uz Güçlü, 14 Temmuz’da başlayarak 24 Temmuz’a kadar sürecek tercih dönemine ilişkin önerilerde bulundu.

Sekizinci sınıfı başarıyla bitiren çocuklar ve aileleri, en iyi liseyi seçmeyi amaçlıyor. Aileler için karar aşamasında en önemli konu, özel okul ve devlet okulu arasında tercih yapmak. 8. sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecekler. Ancak özel okul kayıt döneminde kesin kayıt yaptıran öğrenci devlet okuluna kayıt yapamayacağı için son derece dikkatli olunması gerekiyor.

TEOG’u üniversite sınavı ile karıştırmayın

Güçlü, TEOG tercihinin nasıl yapılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunarak, “TEOG yerleştirmesi YGS’den çok farklı. Üniversite sınavından sonra aday istediği yeri kazanamazsa bir sonraki yıl çalışıp tekrar sınava girerek tercih yapabiliyor. Ancak 8. sınıftan 9. sınıfa geçerken böyle bir şansı bulunmuyor” dedi.

Bir okulun başarısında en önemli göstergelerinden birinin üniversite kazandırma oranları olduğunu belirten Güçlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim müfredatlarını iyi uygulamış, üniversite hazırlık süreçlerinde öğrencilerini destekleme adına iyi çalışmalar yapmış, öğrencilerini rehberlik anlamında iyi bir şekilde yönlendirmiş okulların üniversiteye yerleştirme başarıları da yüksek olacaktır. Dolayısıyla okul seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli kriterlerden biri de üniversiteye yerleştirme oranları olacaktır.”

Tercih sürecinde okul seçimi yapılırken velilerin ve öğrencilerin sorması gereken ilk soru “hangi tür lise” olmalıdır diyen Güçlü, okulun eve uzaklığının, eğitim kadrosunun ve yabancı dil başarısının da seçim yapılırken dikkate alınması gereken önemli hususlar olduğunu belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)