adscode
adscode

Lise turnuvasında Nazi selamı

Liseler arası turnuvada Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncularının Ulus Özel Musevi Lisesi'ne karşı gol sevinçlerini Nazi selamı vererek yapması tepkilere neden oldu. Üsküdar Amerikan Lisesi, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Lise turnuvasında Nazi selamı
Lise

İzzet Stamati isimli Twitter kullanıcısı, "Bugün oynanan liseler arası futbol müsabakasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncuları Ulus Musevi Lisesi oyuncularına gol sevinçlerini Nazi selamı vererek kutlamışlar. Hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar" mesajını paylaştı.

Türk Yahudi Toplumu, Stamiti'nin bu açıklamalarına sosyal medyadan yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır" ifadelerine kullanıldı.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden açıklama: Her türlü ayrımcılığın karşısındayız

 

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak; Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, bir oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz.

Kurum ve eğitim felsefemiz gereği, her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz.

Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız.
Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)