adscode
adscode

Lise ve Üniversite Tercihleri İçin Bugün Son Gün

Liseler için tercihler ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Üniversiteler için ise tercihler, ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak.

Lise ve Üniversite Tercihleri İçin Bugün Son Gün
Eğitim
Üniversite tercihleri için adayların 30 tercih hakkı bulunurken lise tercihi yapacak adayların 25 tercih hakkı bulunuyor.

-ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ-

Üniversiteler için, adaylar tercihlerini elektronik ortamdan yapacaklar. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılamayacak. Posta ile gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Elektronik ortamdan yapılan tercihlerde, adayların tercihlerinin  

ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2015-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor. Başvuru işlemini tamamlayan adaylar, bugün saat 23.59'a kadar https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih değişikliği yapabilecek.

-LİSE TERCİHLERİ-

Lise tercihleri, bugün saat 13.00'e kadar "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek. Tercihlerin herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılması gerekiyor. Tercihlerin okul müdürlüklerine onaylatılmaması durumunda, öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr", "oges.meb.gov.tr", "e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek. Yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecek. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler ise açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil işlemleri için başvurularını 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos, 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç kez yapabilecekler. Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları, 24 Ağustos 2015, 31 Ağustos 2015, 7 Eylül 2015 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)