adscode
adscode

Liselerarası ilk 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması Darüşşafaka’da gerçekleştirildi

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın düzenlemiş olduğu ve Zaxe 3D Yazıcı Teknolojileri, 3Durak, Sigma 3D ve Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle ilk kez düzenlediği “Liselerarası 3D Yazıcı…

Liselerarası ilk 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması Darüşşafaka’da gerçekleştirildi
Eğitim Vitrini
Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın düzenlemiş olduğu ve Zaxe 3D Yazıcı Teknolojileri, 3Durak, Sigma 3D ve Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle ilk kez düzenlediği “Liselerarası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. 

30’dan fazla okulun başvurusu ve seçilen 16 okul ve 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda birbirinden farklı ve yenilikçi 16 proje 3d yazıcılar ile basıldı. 

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen organizasyon kapsamında 5-6 Mart tarihlerindeki eğitim atölyelerin ardından yarışma ve ödül töreni, 12 Mart Cumartesi günü TİM Maslak Gösteri Merkezi Fettah Aytaç Salonu’nda düzenlendi. Zaxe’nin 3d yazıcı sponsoru olduğu organizasyonda 1.olan Üsküdar Amerikan Lisesi Zaxe Akıllı 3D Yazıcı’nın sahibi oldu. 

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi takımı, “Keee” adlı projelerinde elleriniz doluyken bile buzdolabını ayağınızla açabilmenizi sağlayan modeliyle birincilik ödülünü aldı. Geliştirilen proje 3d yazıcılar ile tek parçada basıma hazır olması ile dikkat çekti.  Zaxe 3d yazıcı ile üretilen ürün, buzdolabında test edildi ve başarılı olarak elleri kullanmadan ayak ile kapağın açıldığı görüldü. Üsküdar Amerikan Lisesi ekibinden 9.sınıf öğrencisi ve modelin tasarımcısı Egemen Mert şunları söyledi: ‘Bu modelin prototipi. 3D yazıcılar sayesinde 9. Sınıf öğrencisi olmama rağmen, tasarladığım ürünü ürettim ve test edebilme imkanım oldu. 3 yıldır 3d yazıcı kullanıyorum ve kendimi ürün tasarımı üzerine geliştirme fırsatım oldu. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın düzenlediği bu yarışmada tasarladığım buzdolabı açma aparatına patent almayı düşünüyorum.’

Atölye ve yarışma, 3D yazıcıların eğitim ortamlarında inovatif düşünce ve tasarımı güçlendirecek şekilde kullanımının arttırılması, 3D yazıcıların kullanımı konusunda öğrencilere farklı becerilerin (tasarım, yazılım vb.) kazandırılması ve 3D yazıcıların sosyal faydaya dönük konularda kullanımının arttırılması amacıyla düzenlendi.

Bu sene sadece İstanbul içinde düzenlenen yarışma, seneye tüm Türkiye’de ulusal olarak düzenlenecek. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)