adscode
adscode

LİSELERE TORPİLLE GEÇİŞ DÖNEMİ

İstanbul Milletvekili Prof.Dr.F.Nur SERTER : "Milli Eğitim Bakanlığı, ya bu uygulamadan vazgeçmeli ya da TEOG sınavını kaldırmalıdır. "

LİSELERE TORPİLLE GEÇİŞ DÖNEMİ
Eğitim

Tüm ülke kamuoyunun bildiği gibi, çocuklarımız 8. Sınıfta TEOG sınavına giriyor ve bu sınavdan aldığı puanla liselere yerleşmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 13 Eylül 2014 tarihinde Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaparak liseler arasında yapılan nakil işlemlerinde puan şartını ortadan kaldırmıştır.

Önceki yönetmeliğe göre nakil işlemleri, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılmaktaydı. Yönetmeliğin 38.maddesinin değiştirilmesi ile bu şart ortadan kaldırıldı. Bu uygulama ile TEOG sınavından 300 puan alan bir öğrenci, istediği takdirde, kendi puanından çok üstte olan 400-450 puanlı okullara geçiş yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı bu yönetmelik değişikliği ile TEOG sınavını etkisizleştirmiştir. TEOG sınavından 500 puan alan öğrenci ile 300 puan alan öğrenciyi aynı kefeye koymuştur. Okul müdürlerinin çoğu AKP'nin yandaş sendikası Eğitim Bir sen üyesidir. Eğitim Bir Sen üyesi okul müdürleri kendi siyasi düşüncelerine yakın ailelerin çocuklarına ayrıcalık tanıyacaklardır. Bundan böyle AKP'li olmayan ailelerin çocukları nitelikli, donanımlı liselere yerleşemeyecektir. 

Bütün eğitim sendikaları, bu yönetmelik değişikliğine dava açmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığıya bu uygulamadan vazgeçmeli ya da TEOG sınavını kaldırmalıdır. 

 

 

Prof.Dr.F.Nur SERTER
İstanbul Milletvekili
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)