adscode
adscode

Liseli gençlerden ilginç projeler

Eyüboğlu Koleji 10. sınıf öğrencileri hazırladıkları ilginç projeleri, 9. sınıf öğrencileriyle paylaştı. “Karting Sporu”, “Beşinci Duyunuz Olmaya Geldim”, “Astronomi Oyunları”, “Nasıl Filatelist Olursunuz?”…

Liseli gençlerden ilginç projeler
Okullardan Haberler
Eyüboğlu Koleji 10. sınıf öğrencileri, IB MYP programı kapsamında hazırladıkları kişisel projelerini öğrenci arkadaşlarına, ebeveynlerine ve öğretmenlerine sunmanın heyecanını yaşadı. Öğrenciler, “Kişisel Proje Sergisi” için; ilgi duydukları, merak ettikleri konulardan birini belirledi ve danışman öğretmenlerinin de desteğiyle proje sunumlarını hazırladı. 10. sınıf öğrencileri, 2013-2014 eğitim yılı başından bu yana hazırlıkları süren kişisel projelerini, çalışmanın finalinde Eyüboğlu Çamlıca Kampüsü Spor Sanat Kompleksinde gerçekleştirilen sergide çok sayıda kişi ile paylaştı.
 
Karting kazalarının en büyük nedeni dikkatsizlik

10. Sınıflar Kişisel Proje Sergisi’nde 124 öğrencinin çalışması yer aldı. Kendileri için hazırlanan standlarda sunumlarını gerçekleştiren öğrenciler projelerini, öğrenci arkadaşlarına, velilerine ve öğretmenlerine keyifle aktardı. Projeler arasında “Karting Sporu”, “Beşinci Duyunuz Olmaya Geldim”, “Astronomi Oyunları”, “Nasıl Filatelist Olursunuz?” gibi projeler dikkat çekti.
       
Eyüboğlu Koleji 10 Fen A sınıfı öğrencisi İdil Gökmen sergide, kendisinin de uzun zamandır keyifle yaptığı karting sporunu anlatan bir projeye imza attı. Kazalar nedeniyle karting sporuna karşı bir ön yargının oluştuğunu ve bu nedenle bu projeyi hazırladığını söyleyen İdil Gökmen, projesinde kazaların nedenlerine yer verdi. Genellikle karting yapan kadın sporcuların kaza yaptığını belirten İdil Gökmen kazaların en büyük nedeninin dikkatsizlik ve kurallara uyulmaması olduğunu belirtti.
 
Beşinci duyunuz olmaya geldim

Görme engelli kişiler için “Beşinci Duyunuz Olmaya Geldim” adında bir proje hazırlayan bir başka 10. sınıf öğrencisi Ekin Hazal Günemre ise projesi kapsamında görme engelliler için kitap okudu.  Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry’in kaleme aldığı “Küçük Prens” isimli kitabı okuyan ve ses kaydını dijital olarak çoğaltıp Görme Engelliler Derneği’ne teslim eden Ekin Hazal Günemre, gerçekleştirdiği projeden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Nasıl filatelist olursunuz?
İlkokuldan bu yana pul biriktiren ve filatelist olan Eyüboğlu Koleji 10 Fen C sınıfı öğrencisi Ekin Başaran ise hazırladığı proje ile pul koleksiyoncusu olmanın ip uçlarını paylaştı. Ekin Başaran projesinde filatelist olmanın kazanımlarını; düzenli olma alışkanlığı, aktif ve yapıcı tutum geliştirme, geçmişe saygı duygusu, bilgiyi önemseme, sabırlı olma, küçük çocuklarda el ve göz koordinasyonunun gelişmesi olarak sıraladı.
 
Astronomi oyun kartları
Kişisel Proje Sergisinin ilginç projelerinden biri de Astronomi oyun kartlarıydı. 10 Fen A sınıf öğrencisi Barış Can Soy hem astronomiye hem de oyun kartlarına olan ilgisi nedeniyle bu projeyi seçtiğini belirtti. Üzerinde astronomi bilimine yönelik soruların yer aldığı 40 oyun kartı hazırlayan Barış Can Soy, sergide ziyaretçilerine astronomi oyun kartları ile keyifli dakikalar yaşattı.
 
Öğrencilerin iletişim, toplum hizmeti, duyarlılık gibi öğrenme becerilerini ortaya koymasına olanak tanıyan sergiden, 9. sınıf öğrencileri de hayli etkilendi. Önümüzdeki yıl benzer bir çalışmaya imza atacak olan 9. sınıflar projelerin kendileri için son derece yol gösterici olduğunu belirtti.
 




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)