adscode
adscode

Liseliler projeleriyle bilim fuarında

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, TÜBİTAK'ın desteğiyle Milas Anadolu Lisesi'nde öğrenciler tarafından hazırlanan 28 proje Bilim Fuarı'nda sergilendi.

Liseliler projeleriyle bilim fuarında
Eğitim
Milas Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteğiyle hazırlanan projeler bugün okul bahçesinde açılışı gerçekleştirilen Bilim Fuarı'nda yer aldı. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı açılış töreni Milas Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Sudereli'nin konuşmasıyla başladı.
TÜBİTAK'ın desteği ve denetiminde, Coğrafya Öğretmeni Mehmet Kaya'nın koordinasyonunda, 12 kategoride, 13 öğretmen danışmanlığında hazırlanan Bilim Fuarı'nda, 57 öğrencinin hazırladığı toplam 28 projenin sergileneceğini belirten Müdür Hüseyin Sudereli, "Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı İle TÜBİTAK arasındaki protokol gereğince düzenleniyor. TÜBİTAK Bilim Fuarları ile bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi sağlanıyor. Her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatı sunularak, farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının eşit katılımının sağlanması hedefleniyor" dedi. Sudereli, çalışmalar için TÜBİTAK'tan 5 bin TL'lik destek aldıklarını da ifade etti.
Milas Kaymakamı Fuat Gürel, çocuklar ve gençler için bilim adına yapılan çalışmaların önemli olduğuna değinerek, Bilim Fuarı'nın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Fuarın açılış kurdelesi proje hazırlayan öğrenciler tarafından kesildi. Kaymakam Gürel ve beraberindekiler fuarı gezerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
Hayvan dostu mamamatik projesi
Fuarda en çok dikkat çeken proje ise evcil hayvanlar için yapılan Mamamatik Projesi oldu. Milas Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Aylin Yıldıran'a ait proje, belirli bir süre evde yalnız kalan kedi ve köpeklerin aç kalmaması için hazırlandı. Mamaların konulduğu kaba yerleştirilen sistem hakkında bilgi veren Yıldıran, "Kabın önüne sensör taktığım için harekete duyarlı. Sahibi yanında olmayan kedi yada köpek kabın önünden geçtiği sırada kapak açılıyor ve belirli miktardaki mama kabın içine bırakılıyor" dedi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)