adscode
adscode

Liselilere insan hakları dersi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yürüttüğü "Benim için İnsan Hakları" projesi kapsamında Nevvar Salih İşgören Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde eğitim semineri düzenlendi. Öğrenciler “iyi yönetişim, engelli…

Liselilere insan hakları dersi
Üniversite
Stichting Transforma (Hollanda) ve Avrupa Çalışmaları Ege Derneği’nin (AÇED) de ortakları arasında olduğu projenin eğitim seminerindeki ana temayı "iyi yönetişim, engelli ve yaşlı hakları" oluşturdu. Seminere, proje bünyesinde yer alan 21 meslek lisesinde insan hakları dersine giren 42 öğretmen katıldı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalı Başkanı ve Projenin Koordinatörü Prof. Dr. Canan Balkır, çalışma kapsamında uzmanlar eşliğinde temel hukuk belgeleri ile güncel uygulamaların Avrupa ve Türkiye’den karşılaştırmalı örneklerle incelendiğini söyledi. Prof. Dr. Balkır, şöyle dedi: "Çalışma kapsamında 4 tane eğitim semineri yer alıyor. Her biri 2 gün sürecek. Nevvar Salih İşgören Turizm ve Otelcilik Lisesi’ndeki verdiğimiz eğitim semineriyle 3’üncüsünü tamamladık. Proje kapsamında, öğrenci görüş ve yaklaşımlarına video drama ve röportajlara da yer verilecek."

Seminere, Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Anabilim Dalı Başkanı ve Projenin Koordinatörü Prof. Dr. Canan Balkır, Stichting Transforma (Hollanda) temsilcilerinden Anton Senf ve Ton Veen, Avrupa Çalışmaları Ege Derneği’nden Hasan Ferhat Güngör katıldı.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)