adscode
adscode

Liseyi dışarıdan bitirdi, üniversiteli oldu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, maddi imkansızlar nedeniyle liseyi açıktan bitirmek zorunda kalan 25 yaşındaki Hülya Kuzey, azmedip örnek bir başarı sergiledi.

Liseyi dışarıdan bitirdi, üniversiteli oldu
Türkiye'den Haberler
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, maddi imkansızlar nedeniyle liseyi açıktan bitirmek zorunda kalan 25 yaşındaki Hülya Kuzey, azmedip örnek bir başarı sergileyerek Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı.

Bayraklı ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Hülya Kuzey, ailesinin maddi imkansızları nedeniyle liseye gidemedi. Bu yüzden ailesine kırılan, ancak elinden bir şey gelemeyen Kuzey, Orta Doğu Teknik Üniveritesi'nde (ODTÜ) okuyan abisinin, "Liseyi açıktan oku. Başaracaksın" önerisiyle harekete geçerek, açık liseye kaydını yaptırdı ve başarıyla mezun oldu. Hülya Kuzey, daha sonra üniversite sınavları için arkadaşlarından duyduğu Bayraklı Belediyesi Gençlik Merkezi'nde (BAYGEM), eğitim almaya başladı. Günlerce azmeden ve sınavlara giren Kuzey, Lisans Yerleştirme Sınavı'ndan (LYS) iyi bir puan aldı. Daha sonra bu puanla tercih yapan Kuzey, Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı.

BURS BEKLİYOR

Ailesinin durumunun iyi olmadığını bu yüzden de sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Hülya Kuzey, hayatı boyunca hiç bir zaman olumsuz düşünmediğini ifade etti. Kuzey, "Çok çalışarak neler yapılabileceğini hem gördüm hem de etrafımdaki insanlara gösterdim. Belediyenin kursuna giderken hocalarıma daha çok soru sordum. Kurs bitimlerinde yanlarına gidip anlamadığım konuları sordum. Evde hep çalıştım. Yılmadım. Sonunda başardım. Ev kızıyken şimdi 4 yıl sonra öğretmen olacak noktaya geldim. Aldığım puanla ilk 4 bin kişinin arasında girmeyi başardım. Şimdi beni bekleyen zorluklar olduğunu biliyorum. Burs talebim var. Çünkü ailemin bana destek vermesi çok zor" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, BAYGEM sayesinde birçok öğrencinin hayallerine kavuştuğunu belirterek, "Bu yıl BAYGEM'de yüzde 100 başarıya ulaştık. Bu bizi çok mutlu etti. Hülya kızımız maddi imkansızlara rağmen okudu, çalıştı ve kazandı. Hayallerine ulaştı. O çok iyi bir örnek. Bir insanın istediği zaman neler yapabileceğini bize gösterdi. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)