adscode
adscode

LYS-1 2015 ve 2016 sınavlarıyla benzer zorluktaydı

Nesibe Aydın Okulları uzmanları bugün yapılan LYS-1 sınavını değerlendirdi.

LYS-1 2015 ve 2016 sınavlarıyla benzer zorluktaydı
Sınavlar
2017 yılı LYS-1 (Matematik) oturumuna ilişkin olarak, sınavdan çıkan öğrencilerin geri dönütleri doğrultusunda Nesibe Aydın Okullarının ilgili Zümre Başkanları tarafından yapılan ilk değerlendirmelere aşağıda yer verilmiştir.

MATEMATİK SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Nesibe Aydın Okulları Uzmanları, “Üniversiteye giriş sınavlarında artık pratik çözüm, kısa yol gibi, öğrenciye sadece test çözdürerek başarıya ulaşma devri bitti. Öğretmenler, konuları kavramlar arasındaki ilişkileri vurgulayarak anlatmalı, öğrenciler ise konuları çok iyi kavramalı ve düşünerek öğrenmenin bilincinde olmalıdırlar. Aksi durumda öğrencilerin sadece soru tipi ezberleyerek başarılı olma şansı çok azdır.” değerlendirmesini yaptılar.

Sınavdan çıkan öğrencilerimizin geri dönütleri doğrultusunda, 11 Haziran 2017 Pazar günü yapılan, LYS-1 (Matematik) sınavında, R3 analitik konusunda müfredat dışı 2 soru sorulmuştur. R3 analitik konusunun MEB’in 01.01.2013 tarihli ve 9 sayılı Ortaöğretim Matematik dersi 9,10,11 ve 12.sınıflar öğretim programı konulu kararı ile 2017 müfredatında yer almadığı görülmektedir. Ayrıca bu konu MEB tarafından lise ve dengi okullara dağıtılan 2017 yılı Matematik ders kitaplarında da yer almamıştır.

Bu iki sorunun öğrencilerde zaman ve motivasyon kaybına neden olduğu açıktır. Bu nedenle bu sınavın, 80 soru üzerinde değil de, 78 soru üzerinden değerlendirilmesinin daha uygun olacağı görüşündeyiz.

Yapılan ilk değerlendirmelere göre sınavın, 2015 ve 2016 sınavlarıyla benzer zorlukta olduğu anlaşılmıştır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)