adscode
adscode

LYS-4 Hakkında Tüm Merak Edilenler

​Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) yapıldı.

LYS-4 Hakkında Tüm Merak Edilenler
Eğitim
Üniversiteye girişte uygulanan ilk aşama Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) mart ayında yapılmasının ardından, lisans programlarına yerleşmek isteyen öğrencilerin girdiği, Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilk oturumu bugün yapıldı.

Adaylara ilk oturum için geçmiş olsun diğerleri için de şimdiden kolaylıklar, başarılar dileriz.Umarız emeğinizin karşılığını aldığınız bir sınav dönemi geçirirsiniz.

Yorumlarınızı,görüşlerinizi editor@egitimajansi.com adresine,

Şikayetlerinizi ŞİKAYETİM VAR bölümüne,

Abbas Güçlü'ye yönletmek istediğiniz sorularınız için de SORU-CEVAP bölümüne mesajınızı bırakabilirsiniz.

***
MERAK ETTİĞİNİZ TÜM GELİŞMELERİ SAYFAMIZDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.


Sosyal bilimler testinden oluşan LYS-4 Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başladı. Adayların çoğu, kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlilerince elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salonu terk etmek yasak
Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinin ardından salon başkanları sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıklarıyla kalem ve silgi dağıtıldı. Sınav sırasında adayların tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasaklandı. 

Ailelerin heyecanlı bekleyişi
Sınav, 135 dakika sürdü. Öğrencilerin salonlara girmesiyle birlikte, ailelerde okul kapılarındaki heyecanla beklemeye başladı. LYS-4’e 432 bin 97 aday katıldı. Adaylar bu sınavda 44 tarih, 32 felsefe ile din kültürü ve ahlak bilgisi ve 14 coğrafya sorusu cevapladı.

Diğer oturumlar yarın ve haftaya
Yarın ise öğrenciler,  matematik testinden oluyan LYS-1 ve yabancı dil testinden oluyan LYS-5'e girecek. Gelecek hafta 21 Haziran Cumartesi fen testinin olduğu LYS-2 oturumu, 22 Haziran Pazar günü ise edebiyat ve coğrafya sorularının yer aldığı LYS 3 oturumunun ardından sınavlar tamamlanmış olacak.  LYS'ye tüm oturumlarda yaklaşık 1 milyon öğrenci girmiş olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)