adscode
adscode

LYS Fen Bilimleri sınavı sona erdi

​Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) sona erdi.

LYS Fen Bilimleri sınavı sona erdi
Sınavlar
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) sona erdi. 

LYS-2, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınav, tek oturumda yapıldı ve 135 dakika sürdü. 

Sınavda, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer aldı. Öğrencilere, ayrı kitapçıktaki 30'ar soruluk testler için 45'er dakika süre verildi. Testler ayrı soru kitapçıklarında yer alırken, tek cevap kağıdı kullanıldı. 

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, alınan önlemleri denetledi. 

LYS, yarın yapılacak edebiyat-coğrafya (LYS-3) sınavıyla sona erecek. 

Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle, ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

PYBS de pazar günü yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik  gerçekleştirilecek olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), 22 Haziran Pazar günü saat 14.00'da yapılacak. 

PYBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 14.00'da merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacak. Sınavda 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)