adscode
adscode

LYS için uyarı: “Zamanı verimli kullanmak çok önemli”

Yurtiçi ve yurtdışı çeşitli etkinliklere katılımlarını sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yurtiçi seminerler kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmaya devam ediyor.

LYS için uyarı: “Zamanı verimli kullanmak çok önemli”
Eğitim
Bu kapsamda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte HKÜ bu kez sınava hazırlanan öğrencilere hitap etti.

İzmir Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinlikte HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç, "Üniversiteye Hazırlıkta Süreç Yönetimi, Sınav ve Hayat Kaygısı" konulu seminer verdi. Üniversite sınavına hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“Zamanı Verimli Kullanmak Çok Önemli”

Sınav motivasyonu ve hayat kaygısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan HKÜ Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç, LYS’ye kısa bir zaman kaldığını hatırlatarak zamanı verimli kullanmanın önemine dikkat çekti. Zaman kadar önemli olan başka bir şeyin ise gerçekten istemek olduğunu vurgulayan Dinç, “Eğer siz tüm bahanelerden arınarak sınavınıza adapte olur ve bu sınavı gerçekten kazanmayı isterseniz başaran sizler olacaksınız. Evet sınav çok önemli ama kesinlikle dünyanın sonu değil. Eğer sınavınız iyi geçmese bile, bu size asla hedefe ulaşmada engel oluşturmasın. Hedefe ulaşana kadar çabalayın, olumsuz düşüncelerden, olumsuz kişilerden uzak durun ve başarıya odaklanın” dedi.

“Mesleğinizi; Severek ve İsteyerek Yapın”

Önemli olan şeyin gerçekten istenen ve bir ömür sürdürülebilecek mesleğin belirlenmesi olduğunu dile getiren Mehmet Dinç: “Severek ve isteyerek yapacağınız mesleği tercih edin. Üniversite hayatı sadece dört yıl. Ancak seçeceğiniz meslek belki de ömür boyu hayatınızı etkileyecek. Bu nedenle hangi işi yapıyorsanız yapın, mutlaka severek ve isteyerek yapın” diyerek sınav öncesi öğrencilere moral depoladı.

Seminerde konuşmacı olan HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç’e program sonunda çiçek takdimi yapıldı. Programın ardından seminere katılan öğrencilere de Hasan Kalyoncu Üniversitesi tanıtım materyalleri dağıtıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)