adscode
adscode

LYS ücretleri hangi bankaya yatacak? LYS 2017 sınav ücreti ne kadar?

2017 LYS başvuruları devam ediyor. Peki LYS başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? LYS ücreti ne kadar?

LYS ücretleri hangi bankaya yatacak? LYS 2017 sınav ücreti ne kadar?
Sınavlar

 

LYS 2017 ÜCRETİ NE KADAR?

2017 LYS sınav ücretleri ÖSYM tarafından açıklandı. İşte LYS ücretleri...

LYS – 1 Matematik sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 2 Fen Bilimleri sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 3 Edebiyat Coğrafya sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 4 Sosyal Bilimler sınavı için 40 TL sınav ücreti

LYS – 5 Yabancı Dil sınavı için 40 TL sınav ücreti

 

LYS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

2017-ÖSYS’ye başvuran adaylar sınav ücretini aşağıda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir.

Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, belirtilen sürelerde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri geçersiz sayılacaktır ve sistemden silinecektir.


Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

 

Başvuru tarihleri ve ödeme işlemleri:

LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS’lere başvuru yapmak isteyenlerin, 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 18 Nisan 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 18 Nisan 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.
 

2017 LYS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

LYS için başvuru yapacak olan adayların iki seçeneği bulunmaktadır. Adaylar başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak da başvuru yapabileceklerdir. Sistem üzerinde fotoğrafın geçerlilik süresinin dolduğunu gösteren bir uyarı alan adayların, başvuru işlemlerini başvuru merkezleri aracılığı ile yapması gerekecektir. Başvuru merkezleri tarafından yapılacak olan sınav başvuru işlemleri için 5 TL hizmet bedeli alınmaktadır. Şifre ve fotoğraf çekimi için ayrı bir ücret talep edilmemektedir.

2017 LYS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika (Sorulacak olan konular: Tarih 44 soru, Coğrafya 14 soru)

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika (Sorulacak olan konular: Matematik 50 soru, Geometri 30 soru, Anatilik Geometriden 8 soru sorulup, Geometri içerisinde yer alacaktır)

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika (Sorulacak olan konular: Fizik 30 soru, Kimya 30 soru, Biyoloji 30 soru)

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 14.30, 120 dakika

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)