adscode
adscode

LYS'ye 2 gün kala neler yapıllmalı?

Özel Çınar Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Savaş BEDİRHANOĞLU LYS'ye iki gün kala adayların neler yapması gerektiğini anlattı.

LYS'ye 2 gün kala  neler yapıllmalı?
Sınavlar
Bu yazımda üniversite sınavının son kademesi olan LYS’ye son 2 gün kala yapmamız gerekenler üzerinde duracağım. Bu yazıyı yazarken öğrencilerin motivasyonunu nasıl arttırabilirim? sorusunu düşünerek yazdım. Çünkü şuan ihtiyacınız olan şey MOTİVASYON.

Değerli ve bizler için vazgeçilmez evlatlarımız, sınav tek seçenek değildir. Sınavın dışında da seçeneğiniz olduğunu UNUTMAYIN. Bu sizi motive edecek, sınav esnasında odaklanmanızı kolaylaştıracaktır. Bu zihinsel rahatlık sınavda sizi olumlu yönde etkileyecektir.

Değerli öğrenciler, sınavın yaklaşmasından dolayı kaygı ve heyecanımız artmaktadır. Dikkat etmemiz gereken nokta, aşırı kaygının oluşmasını engellemektir. Yıl boyunca emek harcadınız ve şimdi emeğinizin karşılığını alma zamanı. Kendinize güvenmeli ve yapabileceğinize inanmalısınız.

Sınava gideceğin okula gitmeli, mümkünse sınava gireceğin sınıfı ve sırayı görmelisin

Kendini mutlu edecek şeyler yapmalısın

Yürüyüş yapmalı ve açık alanları tercih etmelisin

Son 3 gün, iyi uyku almalı ve iyi kahvaltı yapmalısın

Aşırı yoğun bir çalışma programını ve temposunu bırakmalısın

Son 1-2 Deneme çözebilirsiniz

Her bir denemeyi YGS gibi zaman sınırlı uygulamalısın

Böylece iskelet ve kas sisteminizin yanı sıra, biyolojik saatinizin de sınav kıvamını yakalamasını sağlayabilirsiniz

Tercihler veya alacağın puan konusunda kafanı meşgul etme! Sadece sınavına odaklan.

3 gün kala konu çalışmayın, yorucu faaliyetlerde bulunmayın, sınav stresini arttıracak konuşmalar yapmayın.

Kendinizi, yıl boyunca çabaladığınız için tebrik edin. Bu, sizi motive eder.

Velilere birkaç öneri

Yaptığımız araştırmalara göre sınav kaygısının sebeplerinden biri öğrencinin sınavlardaki başarısıyla kendine olan saygıyı eşdeğer görmesidir. Sınavlarda ölçülerin kişilik değeri olmayıp bilgi düzeyini ölçtüğünü kabullenmeniz gerekir. Bu düşünce biçimi problemleri çözmek konusunda onlara yardımcı olmadığı gibi, endişelerini artırıp elini kolunu bağlıyor. Eleştiri ile başlayan bir sınav konuşması, öğrencinin korkularının ve endişelerinin artmasına dolayısıyla çözüm önerisi üretememesine veya önerilerinizi duyamamasına neden olabilir. Bazen aileler fark etmeden öğrenci üzerinde baskı oluştururlar.

Sizler de yıl boyunca çocuğunuzla aynı stresi, heyecanı, kaygıyı yaşadınız. Yapacağınız konuşmalar çok önemli. Onlara destek olun ve eleştiriden uzak durun. Motivasyonunu arttıracak ve kaygısını azaltacak konuşmalar yapın. Ve en önemlisi sınavda ister başarılı ister başarısız olsun, sınavın sadece bilgi düzeyini ölçtüğünü unutmamalısınız.

Başarı ya da başarılı olmak kavramı kişiden kişiye değişir. Başarılı olmak, bazen istenilen sonuca ulaşmak anlamına gelir ki çocuğunuzun ve sizin başarı hedefleriniz farklı olabilir; bazen de gösterilen çaba, harcanan zaman, yerine getirilen sorumluluklardır başarı.

Bütün öğrencilerimize bu yolda başarı ve güzellikler diliyorum.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)