adscode
adscode

Maarif Vakfı kuruluyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Maarif Vakfı'nın tek bir gayesi olacak, insan yetiştirmek." dedi.

Maarif Vakfı kuruluyor
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, amacı sadece eğitim ve sahibi millet olan eğitim kurumlarını, dünyanın her köşesine taşımak amacıyla bir vakıf kuracaklarını belirterek, "Maarif Vakfı'nın tek bir gayesi olacak, insan yetiştirmek." dedi.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında toplanarak, Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı'nı görüştü.

Milli Eğitim Bakanı olarak ilk kez komisyon toplantısına katılan İsmet Yılmaz, tasarı hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin gün geçtikçe her alanda dünyaya açıldığını, ihracat rakamlarının bunu doğruladığını belirterek, dünyanın her bölgesinde dış temsilciliklerin sayısının arttığını ifade etti.

168 ülkede Türkiye'nin temsilciliği bulunduğunu, her gün başka ülkede Türk kültürünü tanıtan bir etkinlik düzenlendiğini, kültür merkezleri açıldığını vurgulayan Yılmaz, Türkiye'ye geçen yıl 36 milyon turist geldiğini, Türkiye'den de 14 milyon kişinin yurt dışına gittiğini anlattı.

 "Gönül rahatlığıyla evlatlarını gönderecekleri eğitim kurumları"
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, yurt dışında yaşayan vatandaşların eğitim ihtiyacını karşılamak, gönül rahatlığıyla evlatlarını gönderebilecekleri eğitim kurumlarını oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bakanlığının himayesi veya desteğinde 15 ülkede, 65 okulun bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim ihtiyacını gidermek, onların anavatanlarıyla bağlarını sağlamlaştırmak, ülkemizin eğitim alanında sahip olduğu birikimi insanlığın hizmetine sunmak amacıyla gayesi sadece eğitim olan, sahibi millet olan eğitim kurumlarını, dünyanın her köşesine taşımak amacıyla bir vakıf kuruyoruz. Maarif Vakfı'nın tek bir gayesi olacak, insan yetiştirmek, Türkiye'yi tanıtarak, Türkiye'ye ve Türk insanına dost kılmak." diye konuştu.

Tasarı üzerinde görüşmeler devam ediyor.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)