adscode
adscode

Mahallenin tek okulu şehir dışına taşındı

Adıyaman – Kahta Yavuz Selim İlkokulu’nun Şehir Dışına Taşınması hakkında gelen bir mesaj:

Mahallenin tek okulu şehir dışına taşındı
Eğitim
Güncelleme : 21-Feb-20 13:36

"Yavuz Selim Mahallemizde bulunan mahallenin tek ilkokulu olan 16 derslikli Yavuz Selim İlkokulu, ihtiyacı karşılayamadığı için sözüm ona mahallemize bir ilkokul yapıldı, okul mahallenin dışına (bir tarafı tarım arazisi, okul yolu ise inşaat alanı ve kesinlikle güvenli değil) 8 milyon TL harcanarak 24 derslikli bir ilkokul yapıldı.

Okula şehitlerimizden Yunus UĞUR ismi verildi, okula kurucu müdür atandı. Ve dediler ki mahallemizin tek ilkokulu olan Yavuz Selim İlkokulunun yoğunluğunu azaltmak istiyoruz, çünkü sınıf mevcutları çok kalabalık, yeni derslik açma imkânı yok, hatta öğretmenler odasını bile sınıfa çevirdiler. Ancak sınıf mevcutları 40-45 kişiye dayandı.

Yeni okulu açıp bu yoğunluğu azaltacağız dediler.

Ancak yeni okul şehir dışında olması ve servis kullanmayı gerektirmesi, sene ortası olması,  ilkokulda öğretmen değişikliğinin öğrenci açısından zor olması gibi düşüncelerle milli eğitim müdürü yeni okulun gerekli talebi görmediğini söyleyip en kolayı bütün okulu oraya taşımak diye konuşmuşlar ve maalesef öyle yapıldı.

Yeni yapılan Şehit Yunus UĞUR ilkokulu kapatıldı ve yerine Yavuz Selim İlkokulu taşındı.

Aslında böyle yapmalarının sebebi Adıyaman merkezde bu şekilde şehir dışında yapılan bir okula talep olmaması sonu Milli Eğitim Bakanlığı Adıyaman İl Milli Eğitime soruşturma açmış, Kahta Milli Eğitim Müdürü ve ekibi de bu korkularından dolayı maalesef bu yolu seçtiler ve 700 öğrenciye zulmettiler.                             

 

 

Peki ne değişti?

Sınıf mevcutları aynı kaldı ( milli eğitim müdürü, sene ortası öğretmen bulamayız diyor, oysa Kâhta merkezde 40 civarında norm fazlası öğretmen var)

900 civarında ilkokul öğrencisinin en az 700 kadarı servise mahkum edildi( sene ortası olduğu için herkes servis de bulamadı haliyle, ve maalesef burası fakir bir bölge, herkesin servise verecek parası yok) oysa mevcut binamızda 700 öğrencimiz yürüyerek okuluna gidiyordu, şimdi 700 öğrenci servis kullanmak zorunda.

24 derslikli yeni okulun yalnız 16 dersliği kullanılıyor (8 derslik boş ve yine sınıf sayısı, sınıf mevcutları ve öğretmen sayısı aynı)

Okulun yolu yok, 200 metre uzağında öğrenciyi bırakıyorsunuz, devam eden iki inşaatın arasından tüm öğrenciler HİÇ BİR CAN GÜVENLİKLERİ OLMADAN okula gitmeye çalışıyorlar.

Okula gidilen yol güzergâhı hastane kavşağı ve Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü binası bulunuyor. Özellikle hastane kavşağı tam bir curcuna, o saatlerde köylerden gelen ve hastaneye giden araçlar birbirine giriyor. Bütün öğrencilerin yeni okula nakledilmesi her gün yeni trafik kazalarına davetiye çıkarmaktır.

Yetkililer kendilerini kurtarmak için bütün mahalleye resmen zulmettiler. İlkokula giden bir öğrencinin evi ile okulu arasındaki mesafenin 3 kilometreyi geçtiği başka bir var mı? Yani bir ilkokul öğrencisi nasıl 3 km uzağındaki okula mahkûm edilir?

Geldiğimiz noktada 16 derslikli Yavuz Selim İlkokulunun Merkezdeki binasının tamamı yeni okulun da 8 dersliği olmak üzere toplam 24 derslik boşu boşuna beklemektedir. İlçede çok ciddi derslik sıkıntısı varken 24 dersliğin bir dönem boyunca boş kalmasına sebep olan yetkililere de kamu davası açılmalıdır, çünkü burada kamu zarar uğratılmıştır.

Şimdi Yavuz Selim İlkokulunun eski binası boş vaziyette duruyor. Gelecek yıl bu binanın lise olarak kullanılacağını söylediler.

Oysa Yavuz Selim İlkokulunun yanında bulunan Yavuz Selim Ortaokulu binası geçen yıla kadar lise olarak kullanılıyordu, ihtiyaç yok deyip ortaokula çevirdiler. Şehir dışında bir okul yapılacaksa bu önce lise olur ya da mecbur kalınmışsa ortaokul olur. Ama ilkokul hiçbir gerekçe ile şehir dışına taşınamaz.

 

NOT: Yeni yapılan okulun bahçesi çok küçük ve bahçeye parke taşı döşenmiştir, parke taşı bir ay içinde dağılacaktır, öğrencinin ayağını toprağa basma şansı dahi yoktur, bahçe yetersizdir. Okulu müteahhit firmadan teslim alan yetkililer görevlerini eksik yapmışlar ve devlet zarara uğratılmıştır. Ayrıca güvenlik açısından kesinlikle uygun olmayan hatta yolu bile olmayan okula açılabilir onayı veren müfettişlere de ayrıca kamu davası açılmalıdır)"


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)