adscode
adscode

Malatya'ya ikinci üniversite mi geliyor?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Malatya'ya ikinci üniversite yapılması konusunda belirli bir noktaya geldik. Onu da 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına getiririz diye düşünüyorum." dedi.

Malatya'ya ikinci üniversite mi geliyor?
Eğitim
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Malatya'ya ikinci üniversite yapılması konusunda belirli bir noktaya geldik. Onu da 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına getiririz diye düşünüyorum." dedi.

Tüfenkci, Malatya Eğitim Vakfının iftar yemeğindeki konuşmasında, Vakfın Malatya'nın bir değeri olduğuna dikkati çekerek, yaptıkları faaliyetlerden dolayı dernek yönetimine ve Vakfa katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Türkiye'nin terörle mücadelesine değinen Tüfenkci, şehit olan güvenlik güçleri ile vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Tüfenkci, terörün bir insanlık suçu olduğunu aktararak, "Terörün kimliği, kişiliği hiçbir zaman olmaz, olmadı da." ifadesini kullandı.

Bazılarının terörü kullandığını ve bunun üzerinden insanları hizaya getirmeye çalıştığını, daha dün bir hemşehrilerini son dönemde yaşanan terör saldırısı nedeniyle toprağa vermek zorunda kaldıklarını anımsatan Tüfenkci, "Ne günahı vardı? Hiçbir günahı yoktu, sadece o an orada bulunmaktan başka… Karnındaki bebeği ile toprağa vermek zorunda kaldığımız polis kardeşimizin ne günahı vardı? Terörü hep beraber lanetlememiz lazım. Devletimiz bunun üzerine kararlılıkla gidiyor, mücadelesini veriyor. İnşallah sonlarını da getireceğiz." diye konuştu.

"Gelecek aylarda onkoloji hastanesinin temelini atmış olacağız" 
Tüfenkci, Malatya'nın Türkiye'deki önemli şehirler arasında yer alması, yaşanabilir kentler arasında üst sıralarda olmasının Malatyalıların gayretiyle olacağını söyledi.

Gelecek aylar içerisinde Malatya'ya yapmak istedikleri onkoloji hastanesinin temelini atmış olacaklarını dile getiren Tüfenkci, kente ikinci üniversite yapılması konusunda da belirli bir noktaya geldiklerini kaydederek, "Onu da 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına getiririz diye düşünüyorum." dedi.

Tüfenkci, Malatya insanının çalışkan, girişimci ve üretken olduğuna işaret ederek, Malatyalıların gittikleri her ortamda kendini belli edeceğini, orada fikirleri ile katkı sunacağını ifade etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)