adscode
adscode

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Hüseyin Şimşek

Rektör: Prof. Dr. Şahin Karasar

Kuruluş tarihi: 1997

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik Birimleri: Eğitim, Güzel Sanatlar, Hukuk, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Tıp Fakültesi olmak üzere 9 fakültesi; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler olmak üzere 3 enstitü; Hemşirelik Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 3 yüksekokul ve Konservatuvarı bulunuyor.

Öğrenci Sayısı: 11.900

Akademik Personel Sayısı: Tam zamanlı 540 akademisyeni bulunuyor. 

Burs olanakları: ÖSYM Bursları, Maltepe Bursu ve Yurt Bursu var. Maltepe Bursu kapsamında ÖSYS sonuçlarına göre Tıp Fakültesi ve Hemşirelik Yüksekokulu dışındaki programların tam ücretli kontenjanlarını birinci sırada tercih ederek yerleşen adaylardan, İstanbul Maltepe ilçesi sınırları içerisindeki bir liseden mezun olan veya nüfusa kayıtlı olduğu il-ilçesi İstanbul-Maltepe olan veya en az son bir yıldır İstanbul ili Maltepe ilçesinde ikamet edenlere, kesin kayıt sırasında yüzde 25 indirim uygulanıyor. Yurt Bursu kapsamında da lisans programlarının tam burslu kontenjanlarına İstanbul dışından kayıt yaptıranlardan, yerleştirmeye esas puan türündeki Türkiye geneli başarı sıralaması 1 – 2.500 arasında olanlara yurtlarda ücretsiz barınma ve üç öğün yemek, 2.501 – 5.000 arasında olanlara ise yalnızca ücretsiz barınma imkânı sağlanıyor.   

Yurt olanakları: Marmara Eğitim Köyü’nde 14 bloktan oluşan, 742 yatak kapasiteli yurt imkânı bulunmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 43

Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 27 Ülkeden 108 üniversiteyle Erasmus anlaşması bulunan üniversite bunun yanı sıra öğrencilerinin istekleri doğrultusunda istedikleri Avrupa Birliği üyesi ülke üniversiteleriyle ikili anlaşma yapma ve öğrencilerine eğitim, staj imkânı sunuyor.

Uluslararası Bakalorya’nın (IB) Profesyonel Gelişim (PD) alanında akredite olarak IB Eğitimci Ağı (IB Educator Network – IBEN) üyesi olan Maltepe Üniversitesi, ayrıca Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programıyla bağlantılı olarak, gerekli koşulları yerine getiren öğrencilere, Uluslararası Bakalorya İleri Liderlik Sertifikası da veriyor.

Üniversite, Erasmus programları dışında alanında yetkin 10 dünya üniversitesiyle ikili anlaşmaya sahip ve her geçen gün yeni anlaşmalara imza atarak öğrencilerine dünya vatandaşı olma şansı sunuyor.

Öğrenim ücretleri: Fakülte, yüksekokul, bölüm ve program ölçeğinde değişen öğrenim ücretleri, 5.350 TL ile 56.500 TL aralığında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitelerin başta gelen amacı “düşünme eğitimi” vermek, bilimsel düşünceyi çağdaş dünya görüşü olarak öğrencilerine sunmaktır. Çevresine duyarlı üniversite, oluşturduğu bilgiyi üretime aktarmasını bilir, üretime aktarılan bilgi ve somut ürünleriyle yaşamı kolaylaştırır. Üniversiteler, ulusal karakterleri saklı tutup bilimin evrenselliği ilkesine bağlı kalarak toplumun bugününe ve geleceğine ilişkin projeler üretir, böylece toplumu çağın beklentileri doğrultusunda dönüştürmeye ve geleceğe taşımaya çalışır. Bütün bunlar, eğitimin ve bilimsel araştırmaların kaliteli olmasıyla gerçekleşebilir ancak.

İşte Maltepe Üniversitesi;

* Alanlarında uzman, deneyimli kadrosuyla çağın gelişim ve beklentilerine göre güncelleştirilen programıyla,

* Akademik altyapı olanaklarının çeşitliliği ve zenginliğiyle,

* Akademik araştırmaları toplumuyla paylaşmasıyla,

* Katılımı özendiren sosyal ve kültürel etkinlikleriyle,

* Lisans eğitimi sonrası için sunduğu lisansüstü olanaklarıyla, sizlere üniversite eğitiminiz için yeni bir seçenek sunuyor.

Bizleri yakından tanıdıkça, sizlerde de kurumsal aidiyet duygusu gelişecek, bu kurumun bir parçası olarak kimliğinizi zenginleştirebileceksiniz.

İletişim bilgisi: www.maltepe.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)