adscode
adscode

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongreleri 14 Mart'ta başlıyor…

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongreleri (Maltepe University International Student Congresses-MUISC) 14 Martta başlıyor.

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongreleri 14 Mart'ta başlıyor…
Üniversite
2013 yılından bu yana her yıl düzenlenen Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongreleri, öğrencilerin akranlarıyla uluslararası boyutta bilgi bağlamında buluşmalarını amaçlıyor. Konuşmacıların tümüyle öğrenciler olduğu kongrelere önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor, ana konuşmacıyı ve davetli konuşmacıları da yine öğrenciler belirliyor, kongrenin başkanı da öğrenci oluyor. Ayrıca, sektör deneyimi olanlar ana konuşmacı olarak davet ediliyor ve böylece, öğrencilerin sektörle de buluşması sağlanıyor. Meslek Yüksekokulu kongrelere bu yıl ilk kez dahil oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de gelen öğrencilerin İstanbul’u tanımalarını sağlayacak geziler düzenliyor.

Bu yıla kadar fakülteler tarafından ayrı ayrı düzenlenen kongrelerin fakülteler birleştirilerek üç büyük kongre olarak yapılması planlandı.

Mimarlık ve Mühendislik Kongresi (Maltepe University International Student Congress on Architecture and Engineering-ENSAD), 14-15-16 Mart tarihlerinde yapılacak, kongrenin ana başlıkları: Akıllı Sistemler / Pasif Tasarım (Intelligent Systems / Passive Design). Kongreyi düzenleyen gruplar: Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Meslek Yüksekokulu.

Tıp Bilimleri ve Hemşirelik Kongresi (Maltepe University International Student Congress on Medical Sciences and Nursing-MEDNS), 21-22-23 Mart tarihlerinde yapılacak, kongre başlıkları: Sağlıkta Mültidisipliner Yaklaşım (Multidisciplinary Approach in Health). Kongreyi düzenleyen gruplar: Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu.

Güzel Sanatlar. İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi (Maltepe University International Student Congress on Fine Arts, Humanities and Social Sciences-FAHASS), 17-18-19-20 Nisan tarihlerinde yapılacak, kongre başlıkları: 21. Yüzyılın Küresel Sorunları ve Çözüm Yolları (Global Problems of the 21st Century and Possible Solutions). Kongreyi düzenleyen gruplar: Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Meslek Yüksekokulu.

Kongrelere şimdiye kadar 2013’te 44, 2014’te 50, 2015’te 54, 2016’da 45, 2017’de ise 42 ülkeden toplamda 1500’ün üzerinde öğrenci katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)