adscode
adscode

Mamak Bir Düş Gecesi'ne İmza Attı

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü muhteşem bir şiir ve türkü gecesine imza attı.

Mamak Bir Düş Gecesi'ne İmza Attı
Etkinlikler

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü muhteşem bir şiir ve türkü gecesine imza attı. Mamak´ta görev yapan öğretmen ve öğrencilerin görev aldığı gecede, Mamak Belediye Başkanı Sayın Mesut AKGÜL ve Talim Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir ŞİRİN şiir okuyarak geceyi onurlandırdılar.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu "Mamak´ta Bir Düş Gecesi" adlı şiir ve türkü dinletisine Mamak Kaymakamı Sayın Ertuğrul KILIÇ, Mamak Belediye Başkanı Sayın Mesut AKGÜL, Milli EğitimBakanlığı Daire Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Rahmi GÜNEY ve Şube Müdürleri, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan ERANIL, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Halkın Katılımıyla gerçekleşti.

Programda, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi GÜNEY bir konuşma yaptı. İşte o konuşma metni: 
"Şiir dostları, türkü sevdalıları, bu gecede bizimle olan ve davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimiz, gecemize hoş geldiniz.

Ah bu türküler

Türkülerimiz

Dilimizin tuzu biberi

Memleket ahvalini onlardan sor

Kitaplarda değil, türkülerde ara Yemen’ i

Şairim

Şiirin gerçeğini köy türkülerimizde bulmuşum

Türkülerle yunmuş yıkanmış dilim

Onlarla ağlamış, onlarla gülmüşüm.

diyen Bedri Rahmi’nin dizelerine bu gece bir kez daha yürekten katılacağız.

Sayın protokol üyeleri, sayın hanımefendiler, beyefendiler! En kalbi duygularımıza hitap ederek bizleri başka başka diyarlara götürecek şiirleri, türkülerimizi dinlerken;  halk oyunlarımızı izlerken bir müddet de olsa günlük telaşlarımızdan uzaklaşmamızı diliyorum.

Hz. Ali (R.A.) nın  “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek övdüğü birbirinden yetenekli, değerli ilçemiz öğretmenlerinin ve sanatçı dostlarımızın fedakarca, gönülden çalışmalarıyla hazırlanan Mamak’ ta Bir Düş Gecesi’nde tüm misafirlerimizi ağırlamaktan şahsım adına onur duyuyorum.

“Âvazeyi bu âleme Dâvud gibi sal,

Bâki kalan kubbede bir hoş sadâ imiş” diyen şairin izinde, hayat sona doğru hızla akıp giderken “ yaşama hoş sedalar ” bırakabilmek arzusuyla kalkıştığımız bu etkinlikten ayrılırken mutlu ve memnun kalacağınıza yürekten inanıyorum. Saygılar sunuyorum...

Geceniz şen, gönlünüz şen olsun temennisiyle bu gecede emeği geçen öğretmenlerimize, varlıklarıyla bizi şereflendiren misafirlerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."

image001-064.jpgimage003-055.jpgimage004-037.jpgimage005-018.jpg


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)