adscode
adscode

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

...

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. A. Kemal Çelebi

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Manisa

Akademik birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İşletme,

Mühendislik, Tıp, Sağlık Bilimleri, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık,

Spor Bilimleri ve İletişim olmak üzere 14 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 15 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 55.473

Akademik personel sayısı: 1681 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Öğrenciler KYK tarafından verilen öğrenim ve katkı kredisinden yararlanmakta. Üniversitenin Vakfı ve Manisa'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları da öğrencilere burs imkânı sunmakta. Maddi durumu yeterli olmayan  öğrencilerden isteyenler üniversitede kısmi zamanlı olarak çalışabilmekte.

Yurt olanakları: KYK’ya bağlı yurtlardan yararlanmaktadır. Şehzadeler Yerleşkesi ve Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi ile ilçelerden Demirci, Akhisar, Alaşehir, Turgutlu, Salihli, Kırkağaç, Kula ve Köprübaşı'nda bu kuruma ait yurtlar hizmet vermekte. İl merkezinde ve bazı ilçelerde çok sayıda özel yurt da bulunmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 45 öğrenci kulübü ve 28 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus kapsamında 20 AB üyesi ülkeden 76 üniversite ile 180,

Mevlana kapsamında 18 ülkeden 31 üniversite ile anlaşması var. Uluslararası ikili iş birliği protokolü kapsamında 17 ülke ile 26 anlaşması mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversite şehir, üniversite sanayi, üniversite tarım iş birliği söylemini eyleme geçirerek, çok önemli bir adım atılmış ve bölge üniversiteleri içinde ilk olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde iş yeri uygulama eğitimine geçilmiştir. Üniversitemiz öğrencileri bu eğitim kapsamında öğrenim hayatlarının son dönemini (fakülte ve yüksekokullarda 7+1, meslek yüksekokullarında 3+1 olacak şekilde) üniversitemizin anlaşmalı olduğu ilgili kurum, işletme ve sanayi kuruluşlarında tamamlama imkânına sahiptir. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, yükseköğretim kurumlarına verilen, kurumların kalitesini ve saygınlığını artıran, uluslararası güvenilirlik sağlayan belgeler olan “Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Diploma Eki (DE) Etiketi Ödülü”ne sahiptir. Mühendislik Fakültesi, MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) tarafından, Tıp Fakültesi de Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği & Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu UTEAK tarafından akredite edilmiştir.

İletişim bilgisi: www.cbu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)