adscode
adscode

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

...

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi
Güncelleme : 13-Aug-18 14:48

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Ahmet Ağırakça

Kuruluş tarihi: 2007

Bulunduğu il: Mardin

Akademik birimleri: İslami İlimler, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Mimarlık, Edebiyat, Fen olmak üzere 6 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 6 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 8.667 

Akademik personel sayısı: 10 profesör, 22 doçent, 120 yardımcı doçent, 81 öğretim görevlisi, 24 okutman, 142 araştırma görevlisi, 4 uzman olmak üzere 403 akademik personeli var.

Burs olanakları: Başarılı öğrencilere çeşitli kurum, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burs / kredi verilmekte. Bu kurumların başında KYK gelmekte. Başarılı öğrencilere üniversite bütçesinden yemek bursu da verilmekte.

Barınma olanakları: Kampüse çok yakın mesafede KYK’ya bağlı 2448 yatak kapasiteli 1034 kız 1414 erkek yurt ile şehir merkezinde 782 kişi kapasiteli yurt binası yer almakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 23 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında İngiltere, Fransa, Polonya, İtalya, Almanya, Yunanistan, Romanya, Makedonya, İspanya, İsveç, Avusturya’daki üniversitelerle, Farabi kapsamında da Türkiye’deki 35 üniversite ile anlaşması var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Mardin Artuklu Üniversitesi içerisinde şehrin kadim mirasının bir hamisi gibi duran Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binası üniversitenin bir misyonunu da anlatır gibidir. Mardin Artuklu Üniversitesi renklerin, kültürlerin, dillerin, seslerin kol kola dans ettiği Mardin'de yeni Türkiye'nin dönüşümünü ve yapılanmasını görev edinmiş yerelden evrensele Ortadoğu'nun mirasını taşımak için kurulmuş Sosyal Bilimler odaklı bir üniversitedir. 2007’den bugüne özgürce eserler ve fikirler üreterek; uygulanabilir tekliflerle insan haklarına saygılı, katılımcı ve barışçı bir toplum için etik ve estetik değerler ve beceriler geliştirebilme yeteneğine sahip bireyler yetiştirebilmeyi kendisine misyon edinmiştir. Bu misyonu insan onurunu merkeze koyarak eğitimde, bilim ve sanatta, kalitede sürekli artıran çevreye duyarlı, sorgulayıcı, analitik ve yaratıcı düşünebilen toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunan çalışmalarıyla uluslararası tanınırlıkta seçkin bir üniversite olma vizyonuyla yerine getirmektedir.

Bir Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak Mezopotamya'nın kuzeyinde ve asırlardır devam eden ilmi geleneği sürdürmek üzere kurulmuş bir üniversitedir. Mardin Artuklu Üniversitesi 21. yüzyılda kendi alanında en iyi üniversitelerden olma hedefini belirlemiştir. Geçmişin dokusunda; geleceğin teknolojileriyle eğitim kalitesini her geçen gün artırmaktadır. Eğitimdeki kalite ile orantılı olarak artan bilgi ihtiyacını karşılamak üzere tüm teknolojik altyapı sürekli tasarlanmaktadır. Gerek altyapı, ulaşım gerek peyzaj ve estetik tasarımlarla yenilenen üniversitemiz her geçen gün geçmişten aldığı kaliteli eğitim bayrağını bir adım daha öteye taşımakta. Sadece kampüs sınırlarındaki eğitim faaliyetleri ile değil vizyonundan gelen bilinçle topluma hizmet uygulamalarıyla da  bölgedeki huzura, bütünlüğe ve barışa katkıda bulunmakta. Topluma hizmet gibi yaşayan dil ve kültürlerin de toplumsal huzur ve barışın teminatı olduğu bilinciyle bu dil ve kültürlerini layık oldukları ilgi ve değeri görmeleri için 2009’da Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Türkiye'de ilk olarak yaşayan diller Enstitüsü kurulmuştur.

Çağdaş yenilikçi eğitim huzurlu bir coğrafya ve yaşayan kadim değerler için Mardin Artuklu Üniversitesi.

İletişim bilgisi: www.artuklu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)