adscode
adscode

Matbaacıların yılbaşı beklentisi boşa çıktı

Türkiye Matbaacılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Hüseyin Gürbüz, matbaacıların yılbaşı yoğunluğunda eskiye nazaran yarı yarıya azalma yaşadığını vurgulayarak, "Önceden matbaalarımız yılbaşı döneminde…

Matbaacıların yılbaşı beklentisi boşa çıktı
Türkiye'den Haberler

Türkiye Matbaacılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Hüseyin Gürbüz, matbaacıların yılbaşı yoğunluğunda eskiye nazaran yarı yarıya azalma yaşadığını vurgulayarak, "Önceden matbaalarımız yılbaşı döneminde 24 saat çalışıyordu, şimdi ise gündüz bile iş bulamıyoruz" dedi.

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde ülkede yaşanan olayların ekonomideki hareketi az da olsa kısıtladığını belirtti.

Matbaacıların geçmiş dönemlerde en çok şirket promosyonlarından para kazandığını fakat yeni düzenlemeyle promosyonların belirli bir kalıba sokulduğunu anlatan Gürbüz, "Artık eczaneler, akaryakıt istasyonları promosyon kullanamıyor. Bu durum elbette bizi sıkıntıya soktu. Küçük esnaf 'önümüzü göremiyoruz' mantalitesi taşıyor. Bu da bizim işlerimizin düşmesine neden oluyor. Ülkemizde kağıt kullanma alışkanlıklarımız da azalıyor. Hepsi bir araya gelince işlerimizde ciddi düşüşler yaşandı" diye konuştu.

- "Teknolojinin getirdiği yenilikler bizim işlerimizi azalttı"

Eski dönemde küçük ölçekli esnaf ve sanayicinin promosyon yaptırdığını hatırlatan Gürbüz, takvim, yılbaşı tebriği gibi ürünlerin işlerinde artış sağladığını anlattı.

Bu yıl işlerinde fazlasıyla düşüş olduğunu söyleyen Gürbüz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önceden matbaalarımız yılbaşı döneminde 24 saat çalışıyordu, şimdi ise gündüz bile iş bulamıyoruz. Teknolojinin getirdiği yenilikler bizim işlerimizi azalttı. Kesinlikle matbaacılar geçmişlerini arıyor diyebiliriz. Artık para kazanmıyoruz. İş potansiyeli olarak yarı yarıya kayıplardan bahsetmek mümkün."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)