adscode
adscode

Mavi Balina Oyunundaki Gizli Tehlike

Mavi Balina oyunu son zamanlarda özellikle çocuklar ve gençleri hedef alan tehlike yaratan bir oyun olarak telaffuz edilmeye başlamıştır.

Mavi Balina Oyunundaki Gizli Tehlike
Bilim Teknoloji
Mavi Balina oyunu son zamanlarda özellikle çocuklar ve gençleri hedef alan tehlike yaratan bir oyun olarak telaffuz edilmeye başlamıştır. Oyunun belli bir resmi sitesi ve yasal satışı olmamasına rağmen internet ortamında hızlı yayılıp hedeflerini yakalama hızı ebeveynleri son zamanlarda iyice tedirgin etmeye başlamıştır. Bilinen tek şey Rus chat sayfalarında oyuna girmek isteyen kişilere yönetici tarafından bir link yollanıldığıdır. Bu linke tıklanıldığı an artık Mavi Balina oyununun deyim yerindeyse kurbanı olunmuştur. Bu linke tıklamakla oyunu oynamak isteyen çocuk ya da gencin makinesindeki tüm kişisel bilgiler karşı tarafa hızlıca ulaşır. Bu bilgiler ileride oyuncunun oyundan çıkmak istediğini bildirdiğinde şantaj olarak kullanılmak üzere saklanır.



Mavi Balina oyununda 50 gün 50 görev söz konusudur. Bu görevler arasında kendini yaralamak, sakatlamak, korku filmlerini izlettirmek, şiddet görüntülerine maruz bırakılmak sayılabilir. Oyun esnasında kullanıcıya kesici bir cisimle balina resmi kazıması istenilir ve bunun fotoğrafının çekilerek gönderilmesi istenir. Bu görevler her gün şiddetliliği bir tık arttırılarak yollanılmaya devam edilir. Çocuk bu dönem zarfında hem psikolojik hem de fiziki açıdan aldığı zararlarla herkesten uzaklaşıp kendi içine gömülmeye başlar. Ve 50. güne ulaşan oyuncudan intihar etmesi istenir.

Mavi Balina Oyununda İstenen Görevler

Mavi Balina oyununda yaşanılan olaylara istinaden edinilen bilgiler doğrultusunda istenen görevler tamamen şiddete yöneliktir. Bunlardan bazıları gece yarısı uyandırılıp korku filmi izlettirmeye zorlamak, balina olmak istiyorsan vücudunda bir yeri kes ve fotoğrafını yolla talimatları, gün boyu korku filmi izle, ele durmadan iğne batır, kendine zarar ver talimatları, çatıya çık, köprüye çık talimatları şeklindedir.

Mavi Balina Oyununda Dikkat Çeken Noktalar

Oyunda 50 görev vardır ve oyunun linkine basılmasıyla birlikte artık oyuna katılma onaylanmıştır. Çıkış noktası yoktur. Oyuncudan devamlı kendini jiletle kesmesi istenir ve bunu görsel olarak kanıtlanması talep edilir. Oyuncu bunu gerçekleştirip fotoğrafını karşı tarafa yollamakla yükümlüdür. Görevi budur. Korkunç videolar ve müzikler devamlı gönderilir. Son görev ya intihar et ya da çatıya çık atla gibi direktifler olur.

Mavi Balina oyunu başta Amerika, Almanya, Fransa ve İngiltere’deki tüm okullarda ebeveynleri bilgilendirmek amaçlı çalışmalara başlamıştır. Bu oyun şiddet eğilimli ve şantaj üzerine kurulu olduğundan ebeveynlerin bilgisayar başında olan çocuklarının devamlı surette kontrol altında tutulmalarının öneminden bahsetmektedir. Dijital oyun dünyası içerisinde olunan şu dönemde, çocuklarda bağımlılık haline gelen oyun sektörünün olumsuz yankılarının olduğu gerçeği ortadadır.

Rusya da ortaya çıkan Mavi Balina oyununda katılımcıların verilen görevleri harfiyen yerine getirmeleri şarttır. Yapılmadığı takdirde psikolojik baskılar ardı arkasına gönderilir ve katılımcı bir çıkmaza girer. Genelde ortaokul ve lise çağlarındaki gençleri hedef alan oyunda geceleri uykudan uyandırma, korku filmi seyrettirme, kendilerine acı verdirme görevleri verilmektedir. Geçen günler içerisinde yaşanılan hayatın ne kadar sıkıcı olduğunu vurgulayarak bunalım ve depresyona sebebiyet vermektedir. Son görev olan intihar ise; zaten kullanıcının artık son noktalarda deyim yerindeyse çaba göstermesi esnasında gelir ve kullanıcı bu görevi bilinç dışı yerine getirmeye doğru ilerler. Ve oyun oyunun yaratıcıları tarafından bir kez daha başarıya ulaşır.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)