adscode
adscode

Mavi Kapak Projesine en yoğun destek

​Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Aksaray Gençlik Merkezi tarafından 2007 yılından bu yana yürütülen "Mavi Kapak" projesine en fazla destek veren kurum oldu.

Mavi Kapak Projesine en yoğun destek
Türkiye'den Haberler
Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi'nden bir heyet Rektör Yardımcısı ve ASÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Şahin'i ziyaret ederek, kampanyaya sağlanan desteklerden dolayı teşekkür etti. Gençlik Merkezi Müdürü Gürhan Akkurt, “Mavi Kapak” projesini Aksaray'da Gençlik Merkezi'nin gerçekleştirdiğini söyledi ve 2007 yılının sonunda başlayan proje kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 14 ton kapak toplandığını, bu kapaklardan elde edilen gelirle de 65 adet tekerlekli sandalye alındığını belirtti. Aksaray'da 100 farklı kapak toplama noktası olduğundan söz eden Akkurt, “Bu noktalarda biriken kapaklar belirli zamanlarda toplanıyor, dönüşüm için fabrikaya gönderiliyor ve bedeli alınıyor. Elde edilen gelirle de engelliler için tekerlekli sandalye temin ediliyor” dedi.

Bir kapağın 2 gram olduğunu ancak üst üste geldiğinde önemli ihtiyaçları karşılayabildiğini söyleyen Akkurt, “Kampanyaya Aksaray Üniversitesi ve özellikle de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çok büyük katkı sağladı. En çok kapak aldığımız noktaların başında İİBF geliyor. Aksaray'da kapak toplama merkezlerinin sayısını biraz daha arttırarak projeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ASÜ'DE ENGELSİZ YAŞAM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Rektör Yardımcısı ve ASÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Şahin ise, üniversite olarak engellilerle ilgili önemli çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini vurguladı. Engelsiz Birimi'nin kurulduğunu ve teşkilatlanmasının tamamlandığını anımsatan Prof. Dr. Şahin, “Sınav yönergesi çıkardık ve bundan böyle ASÜ'de engelliler, engel gruplarına göre özel olarak sınavlara girebilecekler. Önümüzdeki dönem ise işaret dili eğitimlerine ilişkin çalışmalara başlamayı planlıyoruz” dedi. ASÜ İİBF'de “Mavi Kapak” projesine en yoğun desteği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Arzu Akolaş verdi.

Düzenlenen etkinliğe katılamayan Akolaş adına hazırlanan “Teşekkür Beratı”nı Prof. Dr. Yusuf Şahin, kendisine teslim edilmek üzere ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Altın'a teslim etti.
Etkinliğin son kısmında Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Prof. Dr. Yusuf Şahin'e desteklerinden dolayı “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)