adscode
adscode

Mayıs, haziran?

Turizmde umutlar yine haziran sonrasına kaldı.

Mayıs, haziran?
Milliyet Diyalog

Mayısta Ramazan, haziranda da sınavlar ve İstanbul seçimi nedeniyle, beklenen doluluk oranları yakalanamayacak gibi görünüyor.


Ramazanda tatili sevmiyoruz. Herkes evinde huzur içerisinde geçirmek istiyor. İlle de bir yere gidilecekse de baba yadigarı topraklar tercih ediliyor.

Peki 9 günlük bayram tatili hareketlilik getirmez mi?

Araya İstanbul seçimi girmese, büyük bir ivme kazandıracağı kesindi ama bilet fiyatları ve araya girecek olan liselere ve üniversiteye giriş sınavları nedeniyle tatiller bayram sonuna ertelenirse hiç şaşırtıcı olmaz.

İstanbul deyip geçmeyin, tatilcilerin çok önemli bir kısmı bu kentimizden!..

Gemi turları

Son günlerde gemi turlarına yönelik haberler çok revaçta. Dünyanın önemli duraklarından biri olacağımız söyleniyor. Haydi hayırlısı. Umarız, pek çok konu gibi bu da balon çıkmaz! Çünkü eskiden olan turlar bile artık yok.

Bırakın dünyanın en büyük gemilerini ve dünya turlarına ev sahipliği yapmayı, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde kendi gemimiz ve kendi turlarımız bile yok.

100 yıl önce Trabzon’dan kalkan gemiler Tuna üzerinden Paris’e kadar yolcu taşırmış. İzmir ve Ankara gemileri vardı, onlar da Ege ve Akdeniz turları yapardı.

Karaköy, Kuşadası , Çeşme ve daha pek çok yer yabancı gemilerin adeta durağı gibiydi. Sonra ne olduysa zınk diye kesildi.

Turların yeniden başlayacağına yönelik haberler sevindirici ama altının doldurulması ve ona göre hazırlıkların yapılması gerekiyor!..

Yoksa demeçlerle turizm patlamıyor!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)