adscode
adscode

Mazereti Olan Matematikten Elendi, İnkilap Tarihinden Kazandı…

İşte TEOG-2’nin mazeret sınavıyla ilgili Bilfen İlköğretim Kurumları Bölüm Başkanlarının hazırladığı yorumlar;

Mazereti Olan Matematikten Elendi, İnkilap Tarihinden Kazandı…
MEB
Mazereti Olan Matematikten Elendi, İnkilap Tarihinden Kazandı…
28-29 Nisan’da gerçekleştirilen TEOG-2’nin mazeret sınavı gerçekleştirildi. Sınavın TEOG-2 ile benzer nitelikte olduğu gözlemlenirken matematik sorularının çok daha zorlayıcı, T.C İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük sorularının ise daha kolay olduğu tespit edildi. Bilfen İlköğretim Kurumları bölüm başkanları mazeret sınavını yorumladı…
Bilfen İlköğretim Kurumları Matematik Bölüm Başkanı Ali Keskin:
Mazereti olan matematikten elendi
28-29 Nisan’da gerçekleştirilen TEOG-2 sınavının en zorlayıcı ve eleyici sınavı matematikti. Mazeret sınavında ise matematik sorularının zorluk derecesinin daha da arttırıldığı ve mazeret sınavına kalan öğrenciler için matematik sorularının kesinlikle eleyici olacağını söylemek mümkün. Kazanımlar TEOG-2’ye göre aynıydı ama soruların soruluş ve ele alınış biçimleri öğrencilerin bu zamana kadar karşılaşmadığı zorluktaydı.
Bilfen İlköğretim Kurumları Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Yasemin Dündar:
Fen ve Teknoloji TEOG-2 ile benzerdi
Fen ve Teknoloji soruları TEOG-2 ile benzer nitelikteydi. Kazanımların tamamen aynı olduğu sınavda soruların kalitesi, ele alınış biçimleri ve zorluk dereceleri TEOG-2 ile birebir aynı diyebiliriz. Soruların zorluk derecesinde de mazeret sınavında bir farklılık görülmemiştir. Aynı TEOG-2’de olduğu gibi grafik yorumlamanın fazla olduğu, deney düzeneklerine ağırlık verilen ve bu yorumlamaları yapan öğrencilerin başarılı olacağı bir sınav olmuştur.
Bilfen İlköğretim Kurumları Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Havva Güneş:
İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin mazereti daha kolay
8. sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Ortak (Mazeret) Sınavı, müfredata ve kazanımlara uygun sorulardan oluşmaktadır. Sınava dahil olan tüm üniteler, beklentiye uygun taranmıştır. 29 Nisan sınavına oranla çok daha kolay bir sınav hazırlanmıştır. Bununla birlikte; 1.soruda yer alan “Yalnız bu bilgilere dayanarak” ve 8. soruda yer alan “Yalnızca bu bilgiden” gibi ifadeler bilgiyi ölçen değil, iyi bilen öğrenciyi yanıltan soru kalıplarıdır. Artık bırakın sınavı, test kitaplarında bile pek kullanılması tavsiye edilmeyen, hiçbir ölçücülüğü olmayan kalıplardır.
Bilfen ilköğretim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı Çınla Sezgin:
 
 İngilizce Kitap Okuyan: Başarır
 
 8. sınıf II. Dönem İngilizce Dersi Mazeret Sınavı soruları müfredata uygun olarak hazırlanmıştır. Ezbere dayanmayan, kelime ve grammar bilgilerinin cevapların içine yedirilmiş bir sınav olması göze çarpmaktadır. Sorularda kullanılan dialog ve metinler net ve anlaşılması kolay cümlelerden oluşmaktadır. İngilizce kitap okuyan öğrenciler açısından rahat bir sınavdır çünkü sınavın tamamı okuduğunu anlamaya yöneliktir. İlk TEOG sınavındaki sorularla karşılaştırıldığında bu soruların daha net olduğu zorluk derecesininse aynı olduğu gözlemlenmiştir.
 
Bilfen İlköğretim Kurumları Türkçe Bölün Başkanı Sündüs Demirdağ:
Türkçe’de yine yorum yapan kazanacak
2. dönem Teog Mazeret Sınavında Türkçe sorularının kazanımlara uygun ve hatasız olarak hazırlanmış olduğu görülmektedir. 28 Nisan'da yapılan sınavda olduğu gibi anlam bilgisi soruları dil bilgisi sorularına göre daha eleyici niteliktedir. Dil bilgisi soruları ise net ve kazanımlara uygundur. Bu sınavda 28 Nisan'da soru sorulmayan "fiil çatısı" ve "cümle vurgusu" konusundan da bir soru sorulduğunu görmekteyiz. Türkçe sorularının TEOG-2’de olduğu gibi yine yorum kabiliyeti yüksek öğrencilerin başarılı olacağı bir sınav olduğunu söyleyebiliriz.
 
Bilfen İlköğretim Kurumları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Numan Erdem:
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi tüm kazanımları sorguluyor
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG-2 mazeret sınavı soruları öğrencilerin bilgiyi kullanma ve yorumlama kabiliyetlerini ölçen sorulardan oluşmuştur. Sınav tamamen kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştır. Konuların bütünlüğünü kapsayan sorularla öğrencilerin bütün yıl öğrendiklerini yoklayan kolay ve nitelikli bir sınav olmuştur. TEOG-2 ile benzer nitelikte soruların geldiği sınav zorluk derecesi olarak da TEOG-2 ile örtüşmektedir.
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)