adscode
adscode

MEB BAKAN YARDIMCISI DENEMEÇ,  CODEMATH OYNADI

GESS Küresel Eğitim Malzemeleri Fuarı WOW İstanbul Kongre Merkezi’nde  gerçekleşti. Uluslararası fuara katılan MEB Bakan Yardımcısı Reha Denemeç Codemath oynadı.

MEB BAKAN YARDIMCISI DENEMEÇ,  CODEMATH OYNADI
Okullardan Haberler

GESS Turkey’in bu yıl ikincisi düzenlendi. WOW İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Gess Türkiye Fuarı’nda, Doğa Koleji’nin patentli ürünü Codemath’e  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç yoğun ilgi gösterdi.

Doğa Koleji, GESS Küresel Eğitim Malzemeleri Fuarı’nda CodeMath’i yine katılımcılarla buluşturdu. Fuarda Doğa Koleji  Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, MEB YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojiler) Genel Müdürü Anıl Yılmaz ile Doğa Koleji standında bir araya geldi. İnanır, disiplinler arası eğitim anlayışını desteklemek adına matematik dersi ve bilgisayar dersinin ortak çalışmasıyla oluşturulan”  “CodeMath” projelerinin ayrıntılarını uzmanlarla paylaştı.

“CodeMath ile matematik ve kodlama buluşuyor”

Uluslararası eğitim furar GESS’te CodeMath eğitim metotunu tanıtan İnanır, Codemath sistemini şu şekilde aktardı:

“CodeMath Doğa Koleji öğretmenleri tarafından geliştirilen disiplinler arası eğitim modelidir. Disiplinler arası eğitim sayesinde öğrenciler karşılaştığı problemleri farklı yönleri ile değerlendirebilen bireyler yetiştirilmektedir. Bu projenin amacı, matematik ve kodlamayı buluşturarak, öğrencilere 21. yy. becerilerini ve günlük hayatta kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı zihinsel alışkanlıkları kazandırmaktadır. CodeMath ile öğrenciler iki dersin kazanımlarını tek bir derste ediniyor, eğelenerek öğreniyor.”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)