adscode
adscode

MEB, Hangi İli Eğitim Desteğinden Mahrum Bıraktı

Gümüşhane'de, özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteğine hak kazanan öğrencilerin sevinci kısa sürdü.

MEB, Hangi İli Eğitim Desteğinden Mahrum Bıraktı
Eğitim
5580 Sayılı Kanun kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için bu yıl ilk kez verilecek eğitim ve öğretim desteği kapsamındaGümüşhane’de 23 ana sınıfı, 58 ilkokul, 94 ortaokul olmak üzere toplam 176 öğrencinin destekten yararlanacağı Milli Eğitim BakanlığıÖzel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 2014 e- kılavuzunda yayınlandı. Gümüşhane’de yüzlerce öğrenci, bakanlığın tanımladığı süre içerisinde başvurularını yaptı. 01 Eylül 2014 Pazartesi günü sonuçlar açıklandığında öğretim desteğine başvuran öğrencilerden kazananlar saat 17.30’da büyük bir sevinç yaşadı. Ancak öğrencilerin bu sevinci kısa sürdü. Aynı gün saat 18.30'da Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü sitesinde tüm illerin liste başvurusu kabul edilen okullar listesi açıklandığında Gümüşhane’de hiçbir okulun eğitim öğretim desteği verilecek okullar listesinde yer almadığı görüldü. Gümüşhane’deki İl Milli Eğitim yetkilileri ildeki özel okulun başvurusu onay işlemlerini zamanında yaptığını bakanlığa müracaatla alakalı resmi prosedürde bir eksiklik olmadığını söyledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Gümüşhane İl Temsilcisi Ramazan Tali, Türkiye’nin 81 vilayetinin büyük bölümü eğitim öğretim desteği verilmesine rağmen eğitimde başarıda en iyi iller listesinde yer aldığı halde öğretim desteğinden Gümüşhane ilinin yararlandırılmamasının üzücü olduğunu, bakanlığın ve devlet yetkililerinin Gümüşhaneli veli ve öğrencilerine bir haksızlık gibi görünen bu uygulamadaki hatayı dikkate alıp düzelteceğini ümit ettiklerini belirtti.(CİHAN)



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)