adscode
adscode

MEB ile YÖK arasında disiplin cezası uyuşmazlığı

MEB, YÖK'ün 8 gün önce uygulamadan çıkardığı 3 disiplin cezasını yeniden sisteme koyuyor

MEB ile YÖK arasında disiplin cezası uyuşmazlığı
Eğitim
Yüksek öğretimdeki personelin disiplin cezalarını düzenleyen yönetmelikte, 29 Ocak 2014 tarihi itibariyle değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklik sırasında varolan 8 disiplin cezası, memurlar ile aynı hale getirilerek 5'e indirilmiştir.

Değişiklik sırasında, yönetim görevinden ayırma, görevinden çekilmiş sayma, üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezaları çıkarılmıştır.

Ancak bu yönetmelik değişikliğinden 8 gün sonra Meclise sunulan kanun tasarısında, bu cezalar yine uygulamaya konuluyor görünmektedir.

Tasarının ilgili maddesi şu şekildedir:

"b. Öğretim elemanları, memur ve diğer personele uygulanabilecek disiplin cezaları uyarma, kınama, yönetim görevinden ayırma, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, görevinden çekilmiş sayma, üniversite öğretim mesleğinden çıkarma ve kamu görevinden çıkarma cezalandır. Hangi fiillere hangi disiplin cezasının uygulanacağı, bu bentte sayılan kişilerin disiplin işlemleri ve disiplin amirlerinin yetkileri, Devlet memurlarına uygulanan usul ve esaslar da gözönüne alınmak suretiyle Yükseköğretim Kurulunca düzenlenir."

Burada iki ihtimal bulunmaktadır.

1- MEB, YÖK'ün yaptığı düzenlemeden haberdar değildir.

2- Yönetmelikte daha önce yer alan hükümlerin kanuni dayanağı bulunmuyordu, bu düzenleme ile kanuni dayanak oluşturulacak ve çıkarılmış olan 3 ceza yeniden sisteme konulacaktır.memurlar.net

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)