adscode
adscode

MEB, Nike Türkiye ve ERG İşbirliğiyle Hareket Okulda

Aktif ve sağlıklı bir yaşam için, Millî Eğitim Bakanlığı, Nike Türkiye ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) arasında protokol imzalandı.

MEB, Nike Türkiye ve ERG İşbirliğiyle Hareket Okulda
Eğitim

 

Çocuklara hareket ve spor alışkanlığı kazandırarak öğrenme süreçlerine ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak için hayata geçirilen Made to Play: Hareket Okulda Projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı, Nike Türkiye ve ERG arasında bir protokol imzalandı.

 

Protokol kapsamında okullarda yürütülen sportif faaliyetlerin yanı sıra spor araç gereçlerinin sağlanması ve Nike’ın profesyonel sporcuları ve antrenörlerinin desteğiyle çocukların günlük hayatlarında spor yapmaya teşvik edilmesi yer alıyor.

 

Nike sporcularından milli tekvandocu İrem Yaman, milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu ile antrenörler Murat Demirci ve Gökçe Akyıldız’ın yer aldığı ve “Evde Hareket Et, Dünya İçin Hareket Et” mottosuyla çocukların hareket alışkanlıklarını destekleyen videolar EBA, EBA TV, Bakanlığın dijital mecraları ve ERG YouTube kanalında yayınlanmaya başladı. Ayrıca hazırlanan bu içerikler Bakanlığın Temmuz ayından itibaren uygulamaya geçirmeyi planladığı uzaktan eğitim yaz programında paylaşılacak. Protokol kapsamında ilerleyen aşamalarda, projenin 2019-2020 pilot döneminde ERG ve BoMoVu desteğiyle üretilen Hareket Okulda Aktif Okul Kılavuzu’nun okullarda yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran “İçinde bulunduğumuz bu günler, okullarından uzak kalan, günlük rutinlerinde gönüllerince oyun oynayıp, hareket edemeyen çocukları zorladı. Öğretmenler için hareket ve spor eğitimi, çocukları hareket etmeye teşvik ederek öğrenmelerine katkıda bulunmak açısından oldukça önemli. Bu kapsamda, Nike, Eğitim Reformu Girişimi ve MEB çok önemli bir işbirliğine başlıyor. Öğretmenlerimize yönelik fiziksel hareket ve spor eğitimi mesleki gelişim programlarını başlatırken, çocuklarımızın evde fiziksel aktivitelerini artırmak için Nike atletleriyle hazırlanan videoları YouTube kanalımızda ve EBA'da yayınlıyoruz.” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)