adscode
adscode

MEB şube müdürlerini belirliyor

MEB, şube müdürlerini belirlemek için 5 bin 913 adayı sınava alıyor.

MEB şube müdürlerini belirliyor
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şube müdürlerini belirlemek için 5 bin 913 adayı sözlü sınava alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı'nda 70 puan barajını aşan 5 bin 913 aday, Başkent Öğretmenevinde "Sözlü Sınav ve Değerlendirme Kurulu" tarafından yapılan sınavlara giriyor. Sınavlar için 5'er üyeden oluşan 10 komisyon oluşturuldu.

Komisyon üyeleri, sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme, liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel kültürü ve genel yeteneği, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi konularda adayları, değerlendirerek yönetmelikle belirlenen ağırlıklara göre puan veriyor. Her komisyon üyesinin verdiği puanların aritmetik ortalamasının alınmasıyla sözlü sınav puanı tespit ediliyor. Buna göre 100 üzerinden 70 alan adaylar başarılı sayılacak.

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren Komisyon Üyesi Hülya Ertürk Koç, sınavların 4 gündür devam ettiğini ve yaklaşık 3 hafta süreceğini söyledi.

Komisyon olarak günde 40 adayı sınava aldıklarını ifade eden Koç, adaylarla önce rahatlamaları için sohbet ettiklerini, daha sonra ise içinde soruların bulunduğu zarfları verdiklerini kaydetti.

Zarflarda genel kültür ve mevzuatla ilgi 2 soru bulunduğunu belirten Koç, adayların soru zarflarını aldıktan sonra adlarını ve soyadlarını yazarak, imzaladıklarını belirtti.

Adaylara komisyon üyelerinin sorular yönelttiğini kaydeden Koç, cevapların komisyon üyeleri tarafından not edildiğini dile getirdi.

Sınavın objektifliğine ilişkin bazı iddiaların olduğunu anımsatan Koç, "Hesap makinesi kullanılması sorun yapılmış. Günde 40 kişi sınava giriyor. Hesap makinesi olmadan biz bunu nasıl hesaplayacağız. Hata olmaması için kullanılıyor" dedi.

Puanlamada kurul üyelerinin etkisinin fazla olduğu yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Koç, yönetmelikte hangi alanda, ne kadar soru sorulacağının ve puanlamanın belirlendiğini dile getirdi.

-"Liyakatiyle ilgili sorular soruyoruz"

Zarftan çıkan sorulara adaylar cevap veremediği zaman sözlü soruların etkisinin daha da arttığını anlatan Koç, "Onun için adayın sorulara doğru cevap vermesi birinci derecede öncelikli. Bunun dışında biz şunlara da bakıyoruz, temsil yeteneği. Tamam sorulara doğru cevap verebilir ama yönetim her şeyden önce bilgi beceri, yetenekleri, kişilik özelliklerinin yanında temsil yeteneği de beraberinde getirir. O işe layıklığı, liyakatiyle ilgili de sorular soruyoruz. Kendini ifadesini de ölçüyoruz. Daha önceki yönetim tecrübelerini de sorguluyoruz" diye konuştu.

Sınava ilişkin bütün bir değerlendirme yaptıklarının altını çizen Koç, puanlamanın bundan sonra oluşturulduğunu vurguladı. Her komisyon üyesinin verdiği puanın aynı olmadığına işaret eden Koç, 5 komisyon üyesinin verdiği puanının ortalamasının alındığını kaydetti.

-"Yaptığımız işten eminiz"

Koç, "Bizim yazdığımız her şey tutanaklarda belli. Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman da yargı yolu açık. Kişi, gidip şikayet edebilir. Buradaki belgelerde, mahkemenin huzuruna gidecektir. Biz, yaptığımız işten eminiz" dedi.

Zarflardan çıkan soruların aynı olmasının mümkün olmadığını kaydeden Koç, komisyon üyelerinin sorduğu sorularda benzerlik olabileceğini dile getirdi.

Koç, sınavlarda kurşun kalemin toplama yaparken kullanıldığını, daha sonra icmal yaparken tükenmez kalem kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)