adscode
adscode

MEB Velileri Uyardı " Kontrol etmeden başvurmayın"

Dershanelerin dönüşüm tamamlandı Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 7 dönemlik dershane dönüşüm sürecinde son viraja yaklaşılırken rakamlar netleşti. Sisteme kayıtlı 3 bin 130 dershaneden 2 bin 249'u…

MEB Velileri Uyardı " Kontrol etmeden başvurmayın"
MEB
Bu dershanelerden 2 bin 196'sının başvurusu kabul edilirken, reddedilenlerden eksik belgelerin tamamlanması istendi. Dönüşüm sürecinin başından itibaren 401 dershane kapısına kilit vurdu.

Dershaneler en çok temel lise olmak için başvuruda bulundu. Buna göre 267'si temel lise, 20'si ortaokul, 3'ü Anadolu lisesi, 4'ü okul öncesi, 4'ü de ilkokula dönüştü. İstanbul'da 54, Ankara'da 45 temel lise açıldı. Temel liselere verilen toplam öğrenci kapasitesi ise 129 bin 752 oldu. Dershaneler için son tarih olan 1 Eylül'e kadar, 500-600 bin arasında temel lise öğrenci kontenjanı hedeflendiği öğrenildi.

5 İLİN TAMAMI BAŞVURDU  
İl bazında bakıldığında, en çok başvuru 469 dershane ile İstanbul'dan geldi. Başvuruların 208'i Ankara, 120'si İzmir, 96'sı Bursa'dan. Bazı illerde ise bütün dershaneler dönüşüm başvurusunda bulundu. Bingöl'de 5, Çankırı'da 2, Iğdır'da 6, Kütahya'da 12, Tokat'ta 21 dershanenin tamamı dönüşüm için başvuru yaptı. Dönüşüm programına alınan bazı özel dershanelerin, kurum açma izni ve iş yeri açma izne ile çalışma ruhsatı değişikliği yapmadan özel temel lise olarak reklam yaptıkları ve kaydı aldıkları öğrenildi. Velileri uyaran bakanlık yetkilileri, "Mağdur olmamaları için, öğrencileri kayıt yaptırmadan önce bakanlıktan izin alıp almadığının araştırılmasını istiyoruz" dediler.

MEB UYARDI
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Temel Liseler hakkında bir duyuru yayımladı. Müdürlüğümüze ulaşan duyumlardan, dönüşüm programına alınan bazı özel dershanelerin henüz kurum açma izni almadan, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı değişikliği yapmadan, Özel Temel Lise olarak faaliyette bulunduklarına dair reklam ve ilan verdikleri, ayrıca öğrenci kaydı yaptıkları anlaşılmıştır. Öğrenci ve velilerimizin mağdur olmamaları için kayıt yaptırılacak Özel Temel Liselerin Bakanlığımızdan izin alıp almadığını araştırarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Velilerimizin Özel Temel Lise Ruhsatı almamış kurumlarla herhangi bir sözleşme yapmaması, ödeme planı ve benzeri dökümanlara imza atmaması hususunda dikkatli olması gerekmektedir. Ayrıca velilerimizin Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün WEB sayfasında yayınlanan Özel Temel Liselerin listesini takip etmeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

Kamudanhaber

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)