adscode
adscode

MEB YEP sonuçları yayınlandı ama kontenjanlar nerede?

MEB kılavuzda belirttiği tarihte kontenjanları açıklamadı.

MEB YEP sonuçları yayınlandı ama kontenjanlar nerede?
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme ­Kılavuzunda, YEP sonuçlarıyla birlikte "Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı"nında 29 Haziran tarihinde yapılacağını belirtilmişti; fakat sonuçlar açıklanmasına rağmen kontenjanlar yayınlanmadı.

Özel okullar için ön kayıtlar bugün sona eriyor, yarın ise asil kayıtlar başla, haliyle kontenjanların açıklanmamasına tepkiler gelmeye başladı. Bize ulaştırılan bir mesajı sizinle de paylaşıyoruz:

"MEB tarafından yayınlanmış olan TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİNDE 29.06.2016 tarihinde hem YEP ilanı hem de kontenjanların ilanı yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen sadece Yerleştirmeye Esas Puanlar yayınlanmıştır. 

Özel okulların kayıt işlemleri başlıyor. Devlet kontenjanları yayınlanmadan öğrencilerim hakkında değerlendirmede bulunamıyorum. İstediğimiz devlet okulları olmazsa özel okullara yönelecek olan biz ve bizim gibi düşünen diğer veliler için tedirgin edici bir durum. Alo 147 hattı ile 30.06.2016 saat 09:30 da yapmış olduğum görüşmede: " Kılavuzda ilan edilmiş olmasına rağmen bakanlıkça siteye aktarılmadığı, 15.07.2016 tarihine kadar listelerin ilan edileceği ( bi zahmet! ), kesin tarih verilemeyeceği" belirtilmiştir. Karar aşamasında olan benzer durumdaki veliler adına, siz eğitim ajansı ailesinden ricam; bu konuyu sitenizde işleyerek kamuoyu oluşturmanız. Sitenizin bu konudaki başarıları yadsınamaz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)