adscode
adscode

MEB’DE 3600 DRAM

3600 öğretmen yedi yüz bin kişilik irfan ordusunda bir avuç insan. Bunların diğerlerinden farkı eşlerinden, çocuklarından ayrı olmaları, daha doğrusu ayrılmak zorunda kalmaları daha da doğrusu ayrı yaşamaya…

MEB’DE  3600  DRAM
Genç Blog






Özür grubu tayinleri tamamlandı. Ancaktayinlerden hemen önce eş özrü konusundaki maduriyetlerin tamamen sonaerdirileceği en yetkili ağız tarafından, MEB Müsteşarı tarafından açıklanmıştı.Bugün gelinen noktada 3600 öğretmen eşinden ve çocuklarından ayrı durumdadır.

 

Oysa il/ilçe emri uygulanmış olsaydı bugünöğretmenlerimiz bu sorunla karşılaşmayacaklardı. Bakanlık öğretmen açığınıücretli öğretmenlerle kapatacağına öncelikli olarak bu kadroları eş durumuözrüne açmalıdır.

 

2 eylülde işbaşı yapan öğretmenlerin en çokkonuştukları konu bu arkadaşlarımızın maduriyetleriydi. Bu sorun sadece 3600öğretmenin sorunu değil tüm eğitim camiasının, ülkemizin sorunudur.

 

2013-2014 eğitim ve öğretim yılı artılarıylaeksileriyle köklü değişimlerin yaşanacağı, her yönüyle yepyeni bir sisteminuygulanacağı bir yıl olacak. Bu kadar büyük değişimi ve dönüşümü yapacakkişiler de öğretmenler olacaktır. Kendi sorunlarıyla mücadele eden, bedenençalıştığı kurumda, zihnen kendi sorunlarına odaklanmış eğitim çalışanlarındanyüksek performans beklemek ne derece doğru olur düşünmek gerek.

 

Eğitim çalışanlarının sorunları çözülmedeneğitimde kaliteden, verimlilikten, moralden, motivasyondan kimse söz edemez. Bu problemi yaşayan öğretmenler; işi ileçocukları, eşi arasında bir tercih yapmaya zorlanmamalıdır. Çünkü buproblemi aşmak için öğretmenlerimiz ücretsiz izin yöntemine başvurmak zorundakalmaktadırlar.

 

Eğitimcilerin bu talepleri insani ve vicdaniaçıdan en doğal taleplerdir. Zaman henüz çok geçmiş değil. Okullar açılmadanbir an evvel eş durumu özrü olan öğretmenler için yeni tayin başvurularıalınmalıdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)