adscode
adscode

'MEB'de Alan Değişikliği İstiyoruz'

'MEB'de Alan Değişikliği İstiyoruz'

'MEB'de Alan Değişikliği İstiyoruz'
MEB
''RUTİN GERÇEK ALAN DEĞİŞİKLİĞİNİN ( YAN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL ) YAPILMAMASININ EĞİTİME VERDİĞİ ZARAR ;

Bizler 2014 yılında alan değişikliği beklerken meb bir duyuru ile alan değişikliğini kaldırdığını zorunlu olmadıkça alan değişikliği yapılmayacağını söyledi. Peki alan değişikliği yapılmazsa ne olur. Yan alan değişikliği yapmak zorunda bırakılıp alan değişikliği yapan sınıf öğretmenlerinin sınıf öğretmenliğine dönmesine engel olur , branş öğretmeni olupta sınıf öğretmenliği yapan öğretmenin alanına dönmesine engel olur, mebe güvenip ikinci üniversite okuyan öğretmeninde 4 yıllık üniversitede eğitimini aldığı alanda çalışmasına engel olur. Alan değişikliği bekleyen binlerce öğretmen mezuniyeti olmadığı alanda çalışmak zorunda kalır.

Alan değişikliği olursa yaklaşık olarak 10 bin öğretmen alan değişikliği yapar ve mezunu olduğu alanda daha verimli daha aktif çalışarak topluma faydalı bireyler yetiştirir.10 bin öğretmenin alanı dışında veya istemediği alanda çalışması demek her öğretmen ortalama 30 kişilik sınıfta derse girse en az 300 bin öğrencinin etkilenmesi demek bu da 10 bin mutsuz öğretmen ve 300 bin mutsuz öğrenci demek. Meb alan değişikliği yapsaydı bu durumun atama bekleyen öğretmenler dahil hiç kimseye zararı olmayacaktı istatistiki bilgilere göre ;

4 bin branş öğretmeni alanı daraldığı için ve yan alan değişikliğinden pişman olduğu için alan değişikliği yapacaktı ve alanına dönecekti örneğin yan alan değişikliği ile sosyalden türkçeye geçip pişman olan öğretmen alanına dönecekti. 

Ortalama 3 bin sınıf öğretmeni olupta branş öğretmenliğine geçip pişman olan sınıf öğretmenliğine geri dönecekti.

Ortalama 3 bin branş öğretmeni olupta sınıf öğretmenliği yapan ve 2. üniversite bitiren öğretmende bitirdiği bölümün öğretmenliğine geçecekti. 

Ve bu geçişler hiç bir şekilde atama bekleyen öğretmenleri ve görevde olan öğretmenleri etkilemeyecekti. 

Ama alan değişikliğinin yapılmaması 100 binlerce kişiyi etkiledi. Alan değişikliğinin yapılmaması demek 10 bin mutsuz ve verimsiz öğretmen. 300 bin mutsuz ve verimsiz öğrenci demektir. Lütfen bu noktaya dikkat edelim biz yan alan değişikliği değil alan değişikliği istiyoruz. Bundan dolayıdır ki alan değişikliğine eğitimle uzaktan yakından ilişkisi olan sendikalar , sivil toplum kuruluşları , siyasiler ve atama bekleyen öğretmenler dahil destek olmalıdır bizim gibi alan değişikliğine sahip çıkmalıdır. Bundan dolayıdır ki sizlerde alan değişikliğinin olması için biz alan değişikliği bekleyen öğretmenlere destek olun ve yardımcı olun.''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)