adscode
adscode

'MEB'de yapılan 500 müfettiş alımı yetersiz'

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB'de yapılan 500 müfettiş alımının da yetersiz olduğunu, eldeki tüm müfettişlerin de değerlendirilmesi gerektiğini açıklayan Kamu Sen'dir.

'MEB'de yapılan 500 müfettiş alımı yetersiz'
Sendikalar
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamuya mülakat usulü ile yapılan memur alımlarını eleştirdi. Genel Başkan, "Subjektif bir yöntem olan mülakatla yapılan öğretmen, memur, yönetici ya da müfettiş alımı Türkiye Kamu Sen'in savunduğu bir yöntem değildir." dedi.

Mili Eğitim Bakanlığı'na 500 müfettiş alımının da yetersiz olduğunu kaydeden Koncuk, "Teftiş Bakanlık merkezli olmalı ve kadro 3000'e çıkarılarak, ortadaki büyük haksızlık giderilmelidir." diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Türkiye Kamu-Sen mülakatın her türlüsüne karşıdır. Mülakatla asla başarı ölçülemez. Bize göre Mülakat=torpildir. Bu tartışılmaz bir gerçektir.

Sübjektif bir yöntem olan mülakatla yapılan öğretmen, memur, yönetici ya da müfettiş alımı Türkiye Kamu Sen'in savunduğu bir yöntem değildir.

Türkiye Kamu-Sen bugüne kadar mülakatla yapılan her türlü alıma karşı çıkmıştır. Aksini söylemek söyleyenleri zor durumda bırakacaktır.

MEB'de yapılan 500 müfettiş alımının da yetersiz olduğunu, eldeki tüm müfettişlerin de değerlendirilmesi gerektiğini açıklayan Kamu Sen'dir.

Kaldı ki, 1 milyon çalışanı bulunan MEB'i 500 müfettiş ile teftiş edeceğiz iddiasında bulunmak akıl dışıdır. Yanlıştan hızla dönülmelidir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yılmaz'a soruyorum, geride kalan müfettişleri gözden çıkararak 1 milyonluk kitleyi nasıl teftiş edeceksiniz?

Sayın Yılmaz şayet geride kalan müfettişlere de teftiş görevi verecekseniz, bunları 500 kişinin özlük haklarından mahrum bırakmak izah edilemez.

Türk Eğitim Sen olarak teklif ediyoruz, Teftiş Bakanlık merkezli olmalı ve kadro 3000'e çıkarılarak, ortadaki büyük haksızlık giderilmelidir.

Herkes şunu bilsin ki, 'Bizim vicdanımız çıkarlarımızla ölçülü olarak çalışmaz'. Biz adalet, hak ve hukuk ölçülerinden asla ayrılmayız."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)