adscode
adscode

MEB'den idari izinli aday öğretmenler için yeni sınav takvimi

MEB idari izinli aday öğretmenler için yeni sınav takvimi belirledi.

MEB'den idari izinli aday öğretmenler için yeni sınav takvimi
MEB
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin, Şırnak merkez ve İdil'de görevli ve idari izinde olan aday öğretmenleri, belirlenen 10 ilde 14-15 Nisan 2016'da sözlü sınava alacak.

İDARİ İZİN ÖĞRETMENLER NE ZAMAN SINAVA GİRECEK?

MEB'in internet sitesinde yer alan duyuruya göre, aday öğretmenlere 19 Mart'ta yazılı sınav uygulandı ve  görev yaptıkları illerde sözlü sınavlar yapıldı.

Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin, Şırnak merkez ve İdil'de görev yapan ve aday öğretmenlik sınavına katılacak durumda olduğu halde sözlü sınava idari izinde olmalarından dolayı katılamayan aday öğretmenler, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına belirlenen 10 ilde 14-15 Nisan'da sözlü sınava girecekler.

Öte yandan, sözlü sınavına mazeretinden dolayı giremeyen ancak mazereti 14-15 Nisan'da sona ererek sözlü sınava katılabilecek durumda olan tüm aday öğretmenler de belirlenen 10 ilde 14-15 Nisan tarihlerinde sözlü sınava tabi tutulacak.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu durumda olan aday öğretmenler, sözlü sınava katılamadığına ilişkin mazeretlerini bildiren dilekçelerini görev yaptığı il milli eğitim müdürlüğüne bildirecekler. 14-15 Nisan'da uygulanacak sözlü sınavlara katılacak adaylara 11 Nisan'dan itibaren MEB'in internet sitesi ana sayfasında sözlü sınav giriş belgeleri yayımlanacak.

MEB'in açıklamasında, aday öğretmenlere sözlü sınavların 14-15 Nisan tarihlerinde yapılacağından dolayı yazılı sınavın açıklanma tarihi sınav kılavuzunda belirtilen tarihte mümkün olamayacağı belirtilerek, nihai sınav puanını belirleyecek yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının 18 Nisan'da açıklanacağı duyuruldu.

HABER10

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)